Ajokortti tai passi esiin, jos käytät Tinderiä - muutos tulossa

Petteri Pyyny

Ajokortti tai passi esiin, jos käytät Tinderiä - muutos tulossa
Maailman suosituin deittisovellus Tunder aikoo mahdollistaa käyttäjien henkilöllisyyden varmentamisen lähiaikoina. Tavoitteena on turvallisuus ja ikärajojen noudattaminen.

Japanissa on jo olemassa laki, joka kieltää Tinderin ja muiden deittisovellusten käytön alle 18-vuotiailta ja heiltä Tinder joutuu rekisteröitymisen yhteydessä pyytämään kuvan ajokortista tai muusta henkilöllisyystodistuksesta henkilöllisyyden ja iön varmentamiseksi.

Nyt yhtiö suunnittelee vastaavan käytännön tuomista myös muihin maihin. Muissa maissa henkilöllisyyden varmentaminen ei olisi kuitenkaan pakollista, mutta siitä saisi erillisen merkinnän omaan deittiprofiiliinsa. Luonnollisesti varmennettu henkilöllisyys myös lisää jossain määrin deittisovelluksen turvallisuutta, kun vastapuoli voi olla varma siitä, että matchin oikea henkilöllisyys on ainakin Tinderin tietokannassa tiedossa.

Tinder on muutenkin ollut aktiivinen feikkitilien poistamisessa ja yhtiöllä on käytössä mm. automaattisia työkaluja, jotka löytävät hyvällä osumatarkkuudella tilit, jotka käyttävät muiden käyttäjien kuvia luvatta.Yhtiö aikoo tuoda varmennetut henkilöllisyydet käyttöön "tulevina kuukausina", muttei määritellyt tarkemmin vielä aikataulua eri maille. Lisäksi yhtiön viestinnästä kerrotaan, että kunkin maan osalta neuvotellaan maan lainsäädäntöä tuntevien tahojen kanssa siitä, mitkä dokumentit hyväksytään virallisiksi henkilöllisyyden varmenteiksi.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Pro – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Pro
599 € Power
749 € DNA
799 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 799 €

Motorola Moto G62 5G – hinta laskenut -25%

Motorola Moto G62 5G
179 € Gigantti
179 € Power
238 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 239 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.