Ajokortti tai passi esiin, jos käytät Tinderiä - muutos tulossa

Petteri Pyyny

Ajokortti tai passi esiin, jos käytät Tinderiä - muutos tulossa
Maailman suosituin deittisovellus Tunder aikoo mahdollistaa käyttäjien henkilöllisyyden varmentamisen lähiaikoina. Tavoitteena on turvallisuus ja ikärajojen noudattaminen.

Japanissa on jo olemassa laki, joka kieltää Tinderin ja muiden deittisovellusten käytön alle 18-vuotiailta ja heiltä Tinder joutuu rekisteröitymisen yhteydessä pyytämään kuvan ajokortista tai muusta henkilöllisyystodistuksesta henkilöllisyyden ja iön varmentamiseksi.

Nyt yhtiö suunnittelee vastaavan käytännön tuomista myös muihin maihin. Muissa maissa henkilöllisyyden varmentaminen ei olisi kuitenkaan pakollista, mutta siitä saisi erillisen merkinnän omaan deittiprofiiliinsa. Luonnollisesti varmennettu henkilöllisyys myös lisää jossain määrin deittisovelluksen turvallisuutta, kun vastapuoli voi olla varma siitä, että matchin oikea henkilöllisyys on ainakin Tinderin tietokannassa tiedossa.

Tinder on muutenkin ollut aktiivinen feikkitilien poistamisessa ja yhtiöllä on käytössä mm. automaattisia työkaluja, jotka löytävät hyvällä osumatarkkuudella tilit, jotka käyttävät muiden käyttäjien kuvia luvatta.



Yhtiö aikoo tuoda varmennetut henkilöllisyydet käyttöön "tulevina kuukausina", muttei määritellyt tarkemmin vielä aikataulua eri maille. Lisäksi yhtiön viestinnästä kerrotaan, että kunkin maan osalta neuvotellaan maan lainsäädäntöä tuntevien tahojen kanssa siitä, mitkä dokumentit hyväksytään virallisiksi henkilöllisyyden varmenteiksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 498 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
99 € Elisa
139 € Gigantti
139 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor Magic6 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic6 Lite
295 € Power
299 € Gigantti
399 € Ykköspalvelu

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.