Ajokortti tai passi esiin, jos käytät Tinderiä - muutos tulossa

Petteri Pyyny

Ajokortti tai passi esiin, jos käytät Tinderiä - muutos tulossa
Maailman suosituin deittisovellus Tunder aikoo mahdollistaa käyttäjien henkilöllisyyden varmentamisen lähiaikoina. Tavoitteena on turvallisuus ja ikärajojen noudattaminen.

Japanissa on jo olemassa laki, joka kieltää Tinderin ja muiden deittisovellusten käytön alle 18-vuotiailta ja heiltä Tinder joutuu rekisteröitymisen yhteydessä pyytämään kuvan ajokortista tai muusta henkilöllisyystodistuksesta henkilöllisyyden ja iön varmentamiseksi.

Nyt yhtiö suunnittelee vastaavan käytännön tuomista myös muihin maihin. Muissa maissa henkilöllisyyden varmentaminen ei olisi kuitenkaan pakollista, mutta siitä saisi erillisen merkinnän omaan deittiprofiiliinsa. Luonnollisesti varmennettu henkilöllisyys myös lisää jossain määrin deittisovelluksen turvallisuutta, kun vastapuoli voi olla varma siitä, että matchin oikea henkilöllisyys on ainakin Tinderin tietokannassa tiedossa.

Tinder on muutenkin ollut aktiivinen feikkitilien poistamisessa ja yhtiöllä on käytössä mm. automaattisia työkaluja, jotka löytävät hyvällä osumatarkkuudella tilit, jotka käyttävät muiden käyttäjien kuvia luvatta.Yhtiö aikoo tuoda varmennetut henkilöllisyydet käyttöön "tulevina kuukausina", muttei määritellyt tarkemmin vielä aikataulua eri maille. Lisäksi yhtiön viestinnästä kerrotaan, että kunkin maan osalta neuvotellaan maan lainsäädäntöä tuntevien tahojen kanssa siitä, mitkä dokumentit hyväksytään virallisiksi henkilöllisyyden varmenteiksi.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 8 – hinta laskenut -38%

Realme 8
194 € CDON
278 € Proshop
297 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 315 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Apple iPhone Xs Max
350 € Teleoutlet
389 € Multitronic
459 € Swappie

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.