Käytössä vanha puhelin? WhatsApp lopettaa toiminnan marraskuussa

Petteri Pyyny

Käytössä vanha puhelin? WhatsApp lopettaa toiminnan marraskuussa
WhatsApp on ilmoittanut lakkauttavansa tuen tietyille vanhoille Android-malleille sekä iPhone-malleille. Muutos astuu voimaan marraskuussa 2021.

Marraskuun ensimmäisen päivän jälkeen sellaisilla Android- ja iPhone-malleilla ei voi enää käyttää WhatsAppia, joista löytyy liian vanha käyttöjärjestelmäversio.

Marraskuun alun jälkeen kännykästä täytyy löytyä Android 4.1 Jelly Bean tai uudempi - tai iPhonen tapauksessa iOS 10 tai uudempi.

Eli ne käyttäjät, joilla on vielä käytössä iOS 9 (tai sitä vanhempi) tai Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich (tai sitä vanhempi) käyttöjärjestelmäversio, joutuvat tiukan paikan eteen.

Jos puhelimeen voi asentaa uudemman käyttöjärjestelmän, ongelma ratkeaa sillä. Jos taas puhelimeen ei enää saa sellaista käyttöjärjestelmäversiota, joka on tuettujen listalla, loppuu WhatsAppin käyttö marraskuun alussa.

Sinänsä vaatimus ei ole varsin mahdoton: Android Ice Cream Sandwichin viimeinen versio julkaistiin maaliskuussa 2012, eli tukea on riittänyt lähes vuosikymmenen ajan. Vastaavasti iOS 9 - jonka tuki nyt siis päättyy WhatsAppin osalta - julkaistiin syyskuussa 2015, eli sillekin tukea riitti yli kuuden vuoden ajan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Apple iPhone Xs Max
350 € Teleoutlet
450 € Multitronic
479 € Swappie

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Xiaomi Redmi 9C NFC – hinta laskenut -20%

Xiaomi Redmi 9C NFC
79 € DNA
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
143 € Hobby Hall
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.