Catan -mobiilipeli lakkautettiin

Petteri Pyyny

Pokemon Gon kehittäjien uusin peli Catan ei koskaan saapunut Suomeen - lakkautetaan pian
Niantic on julkaissut nipun pelejä historiansa aikana, mutta vain yksi niistä on ollut valtava menestys: vuonna 2016 julkaistu Pokemon Go.

Nianticin ensimmäinen peli oli sekin todellista maailmaa ja pelimaailmaa yhdistelevä Ingress ja Pokemon Go'n jälkeen yhtiö julkaisi kesällä 2019 Harry Potter: Wizards Unite -pelin. Kumpikaan peleistä ei ole kuitenkaan saavuttanut likimainkaan samanlaista suosiota kuin Pokemon Go.

Vuoden 2020 kesällä kerrottiin, että Niantic on suunnittelemassa jälleen uutta peliä, joka pohjautuisi tällä kertaa Catan -lautapeliin. Catan: World Explorers -peli julkaistiinkin muutamissa maissa betatestaajille jo vuoden 2020 syksyllä. Peliä pystyi pelaamaan Uudessa-Seelannissa, Tanskassa, Australiassa ja Singaporessa.

Nyt yhtiö on kuitenkin päättänyt heittää pyyhkeen kehiin Catanin osalta. Kehittäjät kertovat pelin sulkeutuvan lopullisesti 18.11.2021. Tällä viikolla Niantic on poistanut pelin kokonaan sovelluskaupoista, joten edes betatestaajat eivät voi enää peliä asentaa uudelleen kännyköihinsä.Nianticin mukaan haasteeksi muodostui lopulta lautapelin muuttaminen MMO-muotoiseksi kännykkäpeliksi.

Seuraavaksi yhtiö kokeilee, josko Transformers kääntyisi lisätyn todellisuuden peliksi.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 8 – hinta laskenut -38%

Realme 8
194 € CDON
297 € Proshop
305 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 315 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.