Catan -mobiilipeli lakkautettiin

Petteri Pyyny

Pokemon Gon kehittäjien uusin peli Catan ei koskaan saapunut Suomeen - lakkautetaan pian
Niantic on julkaissut nipun pelejä historiansa aikana, mutta vain yksi niistä on ollut valtava menestys: vuonna 2016 julkaistu Pokemon Go.

Nianticin ensimmäinen peli oli sekin todellista maailmaa ja pelimaailmaa yhdistelevä Ingress ja Pokemon Go'n jälkeen yhtiö julkaisi kesällä 2019 Harry Potter: Wizards Unite -pelin. Kumpikaan peleistä ei ole kuitenkaan saavuttanut likimainkaan samanlaista suosiota kuin Pokemon Go.

Vuoden 2020 kesällä kerrottiin, että Niantic on suunnittelemassa jälleen uutta peliä, joka pohjautuisi tällä kertaa Catan -lautapeliin. Catan: World Explorers -peli julkaistiinkin muutamissa maissa betatestaajille jo vuoden 2020 syksyllä. Peliä pystyi pelaamaan Uudessa-Seelannissa, Tanskassa, Australiassa ja Singaporessa.

Nyt yhtiö on kuitenkin päättänyt heittää pyyhkeen kehiin Catanin osalta. Kehittäjät kertovat pelin sulkeutuvan lopullisesti 18.11.2021. Tällä viikolla Niantic on poistanut pelin kokonaan sovelluskaupoista, joten edes betatestaajat eivät voi enää peliä asentaa uudelleen kännyköihinsä.Nianticin mukaan haasteeksi muodostui lopulta lautapelin muuttaminen MMO-muotoiseksi kännykkäpeliksi.

Seuraavaksi yhtiö kokeilee, josko Transformers kääntyisi lisätyn todellisuuden peliksi.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -47%

Oppo Reno 5 Lite
323 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
741 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy S10 Lite
593 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 957 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
340 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.