Android-sovelluksilta lähtevät pian käyttöoikeudet, jos unohdat ne

Petteri Pyyny

Android-sovelluksilta lähtevät pian käyttöoikeudet, jos unohdat ne
Myös vanhempiin Android-käyttöjärjestelmän versioihin on tulossa uudistus, joka poistaa sovelluksilta käyttöoikeuksia, jos niitä ei käytetä pitkiin aikoihin.

Käytännössä tämä tarkoittaa vaikkapa sitä, että vuosi pari sitten suuressa suosiossa ollut FaceApp saattaa olla edelleen kännykälläsi asennettuna, mutta et ole avannut sitä pitkiin aikoihin. Jos edellisestä avaamisesta on kulunut yli kolme kuukautta, ei sovelluksella ole enää pääsyä kännykän mikrofoniin, kameraan, tiedostoihin tai yhteystietoihin.

Uudistus luonnollisesti tähtää tietoturvan parantamiseen: sovelluksilta, jotka ovat vain unohtuneet puhelimen kätköihin, halutaan estää kaikenlainen yksityisyyden kannalta epäilyttävä toiminta.

Uudistus tulee kaikkiin Android 6 tai sitä uudempaa käyttöjärjestelmää käyttäviin Android-kännyköihin käyttöön joulukuussa Google Play -palveluiden päivityksen yhteydessä. Android 11 vastaava ominaisuus on ollut jo sen julkaisusta lähtien.

Jos sovelluksen avaa uudistuksen jälkeen - ja edellisestä avaamisesta on yli 3 kuukautta aikaa, joutuu sovellukselle myöntämään uudestaan sen mahdollisesti tarvitsemat käyttöoikeudet.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
147 € CDON
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
390 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.