Android-sovelluksilta lähtevät pian käyttöoikeudet, jos unohdat ne

Petteri Pyyny

Android-sovelluksilta lähtevät pian käyttöoikeudet, jos unohdat ne
Myös vanhempiin Android-käyttöjärjestelmän versioihin on tulossa uudistus, joka poistaa sovelluksilta käyttöoikeuksia, jos niitä ei käytetä pitkiin aikoihin.

Käytännössä tämä tarkoittaa vaikkapa sitä, että vuosi pari sitten suuressa suosiossa ollut FaceApp saattaa olla edelleen kännykälläsi asennettuna, mutta et ole avannut sitä pitkiin aikoihin. Jos edellisestä avaamisesta on kulunut yli kolme kuukautta, ei sovelluksella ole enää pääsyä kännykän mikrofoniin, kameraan, tiedostoihin tai yhteystietoihin.

Uudistus luonnollisesti tähtää tietoturvan parantamiseen: sovelluksilta, jotka ovat vain unohtuneet puhelimen kätköihin, halutaan estää kaikenlainen yksityisyyden kannalta epäilyttävä toiminta.

Uudistus tulee kaikkiin Android 6 tai sitä uudempaa käyttöjärjestelmää käyttäviin Android-kännyköihin käyttöön joulukuussa Google Play -palveluiden päivityksen yhteydessä. Android 11 vastaava ominaisuus on ollut jo sen julkaisusta lähtien.

Jos sovelluksen avaa uudistuksen jälkeen - ja edellisestä avaamisesta on yli 3 kuukautta aikaa, joutuu sovellukselle myöntämään uudestaan sen mahdollisesti tarvitsemat käyttöoikeudet.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy Note20 Ultra – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy Note20 Ultra
599 € Teleoutlet
945 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 966 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -28%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 95 €

Motorola Defy (2021) – hinta laskenut -21%

Motorola Defy (2021)
232 € CDON
329 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 293 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.