Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Katosiko kaveri WhatsAppista tänään? Syynä vanhojen kännyköiden tuen loppuminen

Petteri Pyyny

Katosiko kaveri WhatsAppista tänään? Syynä vanhojen kännyköiden tuen loppuminen
WhatsApp on tänään 1. marraskuuta 2021 lakkauttanut plalvelunsa tuen useille vanhoille Android- ja iPhone -malleille.

WhatsApp lakkauttaa tyypillisestä pari kertaa vuodessa tuen isolle määrälle useita vuosia vanhoja puhelinmalleja, joten muutoksessa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä. Mutta jos sukulainen tai tuttava tuntuu kadonneen tänään pysyvän oloisesti WhatsAppista, saattaa tämä olla juurikin syynä.

Vaikka muutos koskee vain vuosia vanhoja puhelinmalleja, on niitä silti käytössä pelottavankin paljon ympäri maailmaa - myös Suomessa.

Tänään tuki loppui iPhone-malleille, jotka käyttävät iOS 10 -käyttöjärjestelmää. Aiempien iOS-versioiden tuki on luonnollisesti päättynyt jo aiemmin. Uusin iPhone, johon ei iOS 10:ä uudempaa käyttöjärjestelmää ole saatavilla, on vuonna 2012 julkaistu iPhone 5.

Vastaavasti Android-puhelimissa tästä päivästä lähtien puhelimesta täytyy löytyä vähintään Android 4.1 (eli Android Jelly Bean). Tuki Android 4.0.x -sarjan käyttöjärjestelmälle eli Android Ice Cream Sandwichille päättyi siis sekin tänään. Viimeinen 4.0.x -sarjan Android, Android 4.0.4, julkaistiin sekin vuonna 2012.Lisäksi hieman harvinaisemman käyttöjärjestelmän, lähinnä Nokian budjettipuhelimissa tavatun KaiOS:n suhteen kävi myös vastaava tuen loppuminen: vuonna 2017 julkaistu KaiOS 2.5.0 ei ole enää tuettujen listalla, vaan nyt vaaditaan vähintään vuonna 2018 julkaistu KaiOS 2.5.1 WhatsAppin käyttöön.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.