Liittymäsopimuksen päättymispäivän näkee nyt tekstiviestillä

Janne Yli-Korhonen

Liittymäsopimuksen päättymispäivän näkee nyt tekstiviestillä
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tiedottaa, että kuluttajat voivat vuoden 2022 alusta lähtien tarkastaa tekstiviestillä matkapuhelimensa määräaikaisen liittymäsopimuksen päättymispäivän. Uusi palvelu on toteutettu yhteistyössä operaattoreiden kanssa ja kaikki kuluttajille matkaviestinverkkopalveluita tarjoavat teleyritykset tukevat tätä uutta palvelua.

"On hienoa, että meillä on ensimmäistä kertaa tarjolla kuluttajille helppokäyttöinen teleyritysten kanssa yhteistyössä kehitetty palvelu, jolla voi tarkastaa nykyisen määräaikaisen sopimuksensa päättymispäivän", iloitsee erityisasiantuntija Timo Murto.Traficomin mukaan palvelun tarkoituksena on edistää kilpailua tarjoamalla kuluttajalle helppo ja välitön tapa tarkastaa nykyisen sopimuksensa voimassaolo. Palvelua voi hyödyntää esimerkiksi liittymää vaihtaessa, jos kuluttaja on saanut toiselta operaattorilta liittymätarjouksen.
Oman liittymän päättymispäivän näkee näin:
  • Lähetä tekstiviesti SOPIMUS (tai ruotsiksi ABONNEMANG) numeroon 18321.
  • Vastauksena tulee välittömästi tekstiviesti, joka kertoo määräaikaisen sopimuksen päättymispäivän. Mikäli kuluttajan liittymäsopimus on toistaiseksi voimassa oleva, palautuu tästäkin tieto vastaussanomana kuluttajan matkapuhelimeen.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.