Sovelluskehittäjä paljasti miljoonia tienanneen huijaussovelluksen App Storesta

Janne Yli-Korhonen

Sovelluskehittäjä paljasti miljoonia tienanneen huijaussovelluksen App Storesta
Apple kehuu App Storen olevan turvallinen ja luotettava paikka uusien sovellusten löytämiseen ja lataamiseen, mutta tästä huolimatta sovelluskaupalla on omat ongelmansa. Sovelluskehittäjä Kosta Eleftheriou kertoo Twitterissä sovelluksesta, joka on tienannut 13 miljoonaa dollaria lähinnä huijaamalla käyttäjiä.

Kosta nostaa esille AmpMe - Speaker & Music Sync -sovelluksen, joka lupaa tehostavan ääntä yhdistämällä puhelimet ja kaiuttimet toistamaan samaa musiikkia samanaikaisesti.

Sovellus todennäköisesti toimii kuvauksen mukaisesti, mutta ennen käyttämistä sovellus pyytää käyttäjää aloittamaan tilauksen, joka veloittaa käyttäjältä peräti 10 euroa viikossa automaattisesti eli yli 500 euroa vuodessa. Ilmeisesti pelkästään marraskuun aikana sovellus tienasi 500 000 dollaria.

AmpMe ehdottaa käyttäjälle kalliin tilauksen tekemistäSovellukselle on App Storeen hankittu paljon valheellisia arvosteluita, joiden myötä sillä on sovelluskaupassa 4,3 / 5 -tähden arvosana, ja peittää näin oikeat, negatiiviset arvostelut. Asiaa pahentaa myös Applen toiminta, joka on Kostan mukaan useaan otteeseen nostanut sovellusta esille App Storessa ja tienannut myös sovelluksen avulla itselleen miljoonia muutaman vuoden aikana.

Vaikka Kosta nostaa esille Applen ja App Storen, ongelma näyttää koskevan osittain myös Googlen Play Kauppaa, josta myös kyseinen AmpMe -sovellus löytyy. Tosin pikaisen kokeilun perusteella Android-sovellus ei näytä toimivan.

AmpMe oli ainakin aikanaan aito ja toimiva sovellus. Sovellus keräsi paljon positiivista näkyvyyttä isoilta sivustoilta vuonna 2015. Tuolloin sen kehuttiin toimivan ilmaiseksi. AmpMe:llä on edelleen myös omat nettisivut, mutta näitä ei ole ilmeisesti päivitetty enää pariin vuoteen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.