Vasenkätisetkin voivat jatkossa käyttää Googlen älykelloja oikeinpäin

Petteri Pyyny

Ei mennyt kuin 7 vuotta! Vasenkätisetkin voivat nyt käyttää Googlen älykelloja
Google on välillä jättänyt älykellojen käyttöjärjestelmänsä Wear OS:n mädäntymään vuosikausiksi kaapin perälle, tekemättä käyttöjärjestelmälle käytännössä mitään merkittävää uutta. Mutta viime vuonna asiaan saatiin isompi korjausliikku Wear OS 3:n myötä.

Ja nyt yhtiö on vihdoin vahvistanut, että seitsemän vuotta alkuperäisen Wear OS:n julkaisun jälkeen yhtiön älykellojen käyttöjärjestelmä tukee vihdoinkin myös vasenkätisiä käyttäjiä.

Eli käytännössä, tulevat, toiminnon kanssa yhteensopivat älykellot voi myös kääntää ylösalaisin ja pitää niitä oikean käden ranteessa, painikkeet käännettyinä peilikuvaksi siitä, miten ne "normaalisti" kellossa ovat.

Valitettavasti ominaisuutta ei tulla ilmeisesti näkemään nykyisissä Wear OS:ää käyttävissä laitteissa, vaan tuki pitää erikseen räätälöitä laitteille - jotka esitellään vasta myöhemmin, kenties vielä tämän vuoden aikana.

Luonnollisesti älykelloa on voinut käyttää tähänkin saakka oikean käden ranteessa, mutta silloin kellon fyysiset toimintonapit ovat olleet päinvastoin kuin mitä käyttöliittymän suunnittelijat ovat niiden suhteen suunnitelleet. Yleensä tämä on siis tarkoittanut heikompaa käytettävyyttä ja kömpelömpää tapaa päästä käsiksi nappeihin kuin siinä tapauksessa, että kelloa käytettäisiin "oikein" eli vasemmassa ranteessa.Tuleva uudistus vahvistettiin Googlen työntekijän toimesta yhtiön omassa bugien seurantaan tarkoitetussa palvelussa ja siitä uutisoi mm. AndroidAuthority.

Isoista valmistajista Samsung päätti hiljattain siirtyä pois omasta Tizen -käyttöjärjestelmästään ja valitsi sen tilalle Googlen Wear OS:n omien älykellojensa alustaksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -17%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
194 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 186 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro – hinta laskenut -16%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro
262 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 313 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -15%

Apple iPhone SE (2022)
339 € Swappie
399 € Hobby Hall
524 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -14%

Xiaomi 12X
483 € Proshop
483 € Hobby Hall
747 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 562 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.