Google Play -kaupasta paljastui kuusi virustorjuntaratkaisuna esiintyvää haittaohjelmaa - varastaa käyttäjä- ja pankkitietoja

Janne Yli-Korhonen

Google Play -kaupasta paljastui kuusi virustorjuntaratkaisuna esiintyvää haittaohjelmaa - varastaa käyttäjä- ja pankkitietoja
Tietoturvayhtiö Check Point Research (CPR) löysi Google Play -kaupasta kuusi sovellusta, jotka levittivät pankkihaittaohjelmia esiintymällä virustorjuntaratkaisuna.

Haittaohjelma on nimetty "Sharkbotiksi" ja se kykenee varastamaan käyttäjä- ja pankkitietoja. Sharkbot lähettää käyttäjille ilmoituksia, joiden tarkoitus on saada käyttäjä täyttämään tiedot aidolta näyttäviin lomakkeisiin.

CPR kertoo, että näitä haittaohjelmaa sisältäviä sovelluksia ladattiin yli 11 000 kertaa.

CPR:n mukaan uhreista 62 prosenttia on Italiasta ja 36 prosenttia Isosta-Britanniasta. CPR epäilee, että haittaohjelman levittäjät ovat venäjänkielisiä.

Haittaohjelmaa sisältävät sovellukset ovat nimeltään:
  • Atom Clean-Booster, Antivirus
  • Antivirus, Super Cleaner
  • Alpha Antivirus, Cleaner
  • Powerful Cleaner, Antivirus
  • Center Security - AntivirusCPR löysi neljä Sharkbotia käyttävää sovellusta helmikuussa ja kaksi muuta maaliskuussa. Google on poistanut nämä Google Play -kaupasta.

Check Point Research antaa ohjeeksi Android-käyttäjille, että sovelluksia kannattaa asentaa vain tunnetuilta ja luotetuilta kehittäjiltä. Lisäksi ennen asentamista kannattaa katsoa asennuskerrat ja muiden käyttäjien kommentteja.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.