Google Play -kaupasta paljastui kuusi virustorjuntaratkaisuna esiintyvää haittaohjelmaa - varastaa käyttäjä- ja pankkitietoja

Janne Yli-Korhonen

Google Play -kaupasta paljastui kuusi virustorjuntaratkaisuna esiintyvää haittaohjelmaa - varastaa käyttäjä- ja pankkitietoja
Tietoturvayhtiö Check Point Research (CPR) löysi Google Play -kaupasta kuusi sovellusta, jotka levittivät pankkihaittaohjelmia esiintymällä virustorjuntaratkaisuna.

Haittaohjelma on nimetty "Sharkbotiksi" ja se kykenee varastamaan käyttäjä- ja pankkitietoja. Sharkbot lähettää käyttäjille ilmoituksia, joiden tarkoitus on saada käyttäjä täyttämään tiedot aidolta näyttäviin lomakkeisiin.

CPR kertoo, että näitä haittaohjelmaa sisältäviä sovelluksia ladattiin yli 11 000 kertaa.

CPR:n mukaan uhreista 62 prosenttia on Italiasta ja 36 prosenttia Isosta-Britanniasta. CPR epäilee, että haittaohjelman levittäjät ovat venäjänkielisiä.

Haittaohjelmaa sisältävät sovellukset ovat nimeltään:
  • Atom Clean-Booster, Antivirus
  • Antivirus, Super Cleaner
  • Alpha Antivirus, Cleaner
  • Powerful Cleaner, Antivirus
  • Center Security - AntivirusCPR löysi neljä Sharkbotia käyttävää sovellusta helmikuussa ja kaksi muuta maaliskuussa. Google on poistanut nämä Google Play -kaupasta.

Check Point Research antaa ohjeeksi Android-käyttäjille, että sovelluksia kannattaa asentaa vain tunnetuilta ja luotetuilta kehittäjiltä. Lisäksi ennen asentamista kannattaa katsoa asennuskerrat ja muiden käyttäjien kommentteja.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -43%

Oppo Reno 7 4G
701 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1229 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Oppo A74 – hinta laskenut -33%

Oppo A74
362 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 544 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10e
504 € CDON
743 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.