Samsungille lunta tupaan kotimarkkinoilla Galaxy S22:n hidastelusta johtuen

Matti Robinson

Samsungille lunta tupaan kotimarkkinoilla Galaxy S22:n hidastelusta johtuen
Samsung on joutunut kotimaassaan melkoiseen pyöritykseen, kun paljastui, että yhtiön huippupuhelimet hidastuvat tiettyjen toimintojen aikana.

Niin kutsuttu throttling-ilmiö on tuttu ja useat yhtiöt kiinalaisista aina Appleen ovat tavalla tai toisella syyllistyneet erilaisiin kikkoihin, joilla mm. säästetään akkua samalla tiputtaen suorituskykyä merkittävästi.

Näin tekee myös Samsungin Game Optimising Service (GOS), joka pelatessa tiputtaa suorituskykyä, jos laite käy liian kuumana tai kuluttaa liikaa akkua. Tämä taas tarkoittaa, ettei peli pyöri välttämättä toivotulla tavalla.

Geekbenchin mukaan hidastusta voi tapahtua jopa 46 prosenttia. Samsung on tosin julkaissut päivityksen, jolla ohjelmiston saa pois päältä, mutta mainehaitta on tietysti kerennyt tapahtua.

Samsungin ohjelmistosta ollaan niin vihaisia Etelä-Koreassa, että siitä on laitettu liikkelle ryhmäkanne. Operaattorit ovat samalla joutuneet jopa puolittamaan laitteen hinnan, että se menee kaupaksi, kertoo Reutersin analyysi.Myös maan reilun kaupan komissio on alkanut tutkia Samsungin toimintaa ja mitä se lupaa mm. mainoksissa.

Samsungin tilanne ei ole helppo, sillä kiinalaisvalmistajat hengittävät niskaan edullisemmilla laitteilla samalla, kun yhtiön pitäisi luoda premium-brändiä, jolla haastaa Apple.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
368 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
150 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Sony Xperia 10 IV – hinta laskenut -29%

Sony Xperia 10 IV
250 € Kärkkäinen
349 € Elisa
399 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.