Samsungille lunta tupaan kotimarkkinoilla Galaxy S22:n hidastelusta johtuen

Matti Robinson

Samsungille lunta tupaan kotimarkkinoilla Galaxy S22:n hidastelusta johtuen
Samsung on joutunut kotimaassaan melkoiseen pyöritykseen, kun paljastui, että yhtiön huippupuhelimet hidastuvat tiettyjen toimintojen aikana.

Niin kutsuttu throttling-ilmiö on tuttu ja useat yhtiöt kiinalaisista aina Appleen ovat tavalla tai toisella syyllistyneet erilaisiin kikkoihin, joilla mm. säästetään akkua samalla tiputtaen suorituskykyä merkittävästi.

Näin tekee myös Samsungin Game Optimising Service (GOS), joka pelatessa tiputtaa suorituskykyä, jos laite käy liian kuumana tai kuluttaa liikaa akkua. Tämä taas tarkoittaa, ettei peli pyöri välttämättä toivotulla tavalla.

Geekbenchin mukaan hidastusta voi tapahtua jopa 46 prosenttia. Samsung on tosin julkaissut päivityksen, jolla ohjelmiston saa pois päältä, mutta mainehaitta on tietysti kerennyt tapahtua.

Samsungin ohjelmistosta ollaan niin vihaisia Etelä-Koreassa, että siitä on laitettu liikkelle ryhmäkanne. Operaattorit ovat samalla joutuneet jopa puolittamaan laitteen hinnan, että se menee kaupaksi, kertoo Reutersin analyysi.Myös maan reilun kaupan komissio on alkanut tutkia Samsungin toimintaa ja mitä se lupaa mm. mainoksissa.

Samsungin tilanne ei ole helppo, sillä kiinalaisvalmistajat hengittävät niskaan edullisemmilla laitteilla samalla, kun yhtiön pitäisi luoda premium-brändiä, jolla haastaa Apple.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 IV – hinta laskenut -24%

Sony Xperia 5 IV
719 € Dustin Home
937 € CDON
982 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 945 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
410 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.