Samsungille lunta tupaan kotimarkkinoilla Galaxy S22:n hidastelusta johtuen

Matti Robinson

Samsungille lunta tupaan kotimarkkinoilla Galaxy S22:n hidastelusta johtuen
Samsung on joutunut kotimaassaan melkoiseen pyöritykseen, kun paljastui, että yhtiön huippupuhelimet hidastuvat tiettyjen toimintojen aikana.

Niin kutsuttu throttling-ilmiö on tuttu ja useat yhtiöt kiinalaisista aina Appleen ovat tavalla tai toisella syyllistyneet erilaisiin kikkoihin, joilla mm. säästetään akkua samalla tiputtaen suorituskykyä merkittävästi.

Näin tekee myös Samsungin Game Optimising Service (GOS), joka pelatessa tiputtaa suorituskykyä, jos laite käy liian kuumana tai kuluttaa liikaa akkua. Tämä taas tarkoittaa, ettei peli pyöri välttämättä toivotulla tavalla.

Geekbenchin mukaan hidastusta voi tapahtua jopa 46 prosenttia. Samsung on tosin julkaissut päivityksen, jolla ohjelmiston saa pois päältä, mutta mainehaitta on tietysti kerennyt tapahtua.

Samsungin ohjelmistosta ollaan niin vihaisia Etelä-Koreassa, että siitä on laitettu liikkelle ryhmäkanne. Operaattorit ovat samalla joutuneet jopa puolittamaan laitteen hinnan, että se menee kaupaksi, kertoo Reutersin analyysi.Myös maan reilun kaupan komissio on alkanut tutkia Samsungin toimintaa ja mitä se lupaa mm. mainoksissa.

Samsungin tilanne ei ole helppo, sillä kiinalaisvalmistajat hengittävät niskaan edullisemmilla laitteilla samalla, kun yhtiön pitäisi luoda premium-brändiä, jolla haastaa Apple.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
292 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -26%

Motorola Edge 30 Neo
219 € Proshop
229 € CDON
429 € Power

Alin hinta viikko sitten: 308 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Oppo A96 – hinta laskenut -25%

Oppo A96
227 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 301 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.