Google päätti: Puheluita ei voi enää nauhoittaa Androidilla toukokuun jälkeen

Petteri Pyyny

Google päätti: Puheluita ei voi enää nauhoittaa Androidilla toukokuun jälkeen
Google on kiristänyt otettaan Androidin osalta sen suhteen, millaisia sovelluksia se ylipäätään sallii Androidilla ajettavan. Yksityisyys on ollut monien päätösten taustalla ja niin tälläkin kertaa.

Googlen Play -kaupasta löytyy läjäpäin sovelluksia, joilla voi nauhoittaa omia puheluitaan. Mutta nyt hommalle on tulossa pysyvästi stoppi, sillä Google estää sovellusten käyttämän rajapinnan pysyvästi Androidissa.

Muutos sinänsä ei ole uusi, vaan linjassa jo Android 10 myötä tehtyihin muutoksiin. Jo tuolloin Androidista poistettiin rajapintoja, joiden avulla puheluita pystyi tallentamaan. Sen jälkeen ainoa jäljellä ollut rajapinta puheluiden nauhoittamiseksi on liittynyt mm. näkövammaisten palveluille tarkoitettuun ohjelmointirajapintaan. Mutta sekin reikä tukitaan nyt pysyvästi, kertoo mm. Android Authority.

Kaikki kolmannen osapuolen puheluiden tallennukseen tarkoitetut sovellukset lakkaavat toimimasta toukokuun 11. päivä, jolloin Googlen Play Services -rajapinnat päivittyvät. Eli vaikka sovellus olisikin asennettuna, se yksinkertaisesti lakkaa toimimasta tuon päivämäärän jälkeen.Ainoan poikkeuksen tähän sääntöön muodostavat laitevalmistajien omat, esiasennetut sovellukset. Mm. Xiaomi - ja ironista kyllä, Google itse - tarjoavat omien puhelintensa mukana puhelinsovelluksen, joka sisältää tuen myös puheluiden nauhoittamiselle.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 IV – hinta laskenut -24%

Sony Xperia 5 IV
719 € Dustin Home
937 € CDON
982 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 945 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
410 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.