Google Assistant osaa nyt vaihtaa salasanat automaattisesti

Matti Robinson

Google Assistant osaa nyt vaihtaa salasanat automaattisesti
Google on vuosien saatossa tuonut virtuaaliavustajansa ominaisuuksiin paljon käytännöllisiä toimintoja. Noin vuosi sitten yhtiö paljasti, että se työstää Assistant-avustajalleen myös tukea salasanojen ylläpitoon. Tuo ominaisuus on nyt vihdoin saapumassa laajemmin käyttöön.

Google Assistant osaa nyt paitsi varoittaa vanhoista salasanoista, niin myös tietyillä sivustoilla vaihtaa salasanat automaattisesti uusiin. Luonnollisesti Assistant tallentaa myös salasanat tulevaa käyttöä varten, jolloin käyttäjän ei tarvitse itse huolehtia muistamisesta.

Toiminto on saatavilla Google Chromelle useilla alustoilla, mukaanlukien tietysti Androidin.

Google käyttää uudessa ominaisuudessa nk. Duplex-tekoälyä, joka osaa navigoida itsekseen verkkosivuilla ja täyttää kaavakkeita. Kaikilla sivustoilla tämä ei luonnollisesti toimi, sillä sivustojen salasana-kaavakkeet vaihtelevat kovasti, mutta Google kehittää siitä jatkuvasti paremmin sivustoja ymmärtävää tekoälyä.

Vieläkään ominaisuus ei ole tullut kaikille käyttöön, mutta Android Policen havaintojen mukaan ominaisuutta on alkanut valumaan yhä useammalle käyttäjälle.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -29%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.