Suosittu Thunderbird -sähköpostiohjelma saapuu vihdoin Androidille

Petteri Pyyny

Suosittu Thunderbird -sähköpostiohjelma saapuu vihdoin Androidille
Yksi tietokoneiden suosituimmista sähköpostiohjelmista, avoimen lähdekoodin Thunderbird, on vihdoinkin tuloillaan myös kännyköille.

Thunderbirdin tuloa kännyköille on toivottu jo vuosien ajan, mutta kehittäjäyhteisö on jääräpäisesti pitänyt päänsä ja keskittynyt ainoastaan tietokoneille tarkoitetun sähköpostiohjelman kehitykseen.

Nyt Thunderbirdin tiimissäkin on vihdoin huomattu, että maailma siirtyy kovaa vauhtia mobiiliin ja suunta on muuttumassa.

Käytännössä Thunderbirdin mobiiliversiota ei kuitenkaan lähdetä luomaan täysin tyhjästä, vaan projektissa on tarkoitus yhdistää Thuderbirdin ja K-9 Mail -sovelluksen työ. K-9 Mail on yksi suosituimmista sähköpostiohjelmista Androidille ja pohjautuu sekin täysin avoimeen lähdekoodiin.

Joten nykyinen K-9 Mail tulee vaihtamaan nimeään tämän vuoden loppuun mennessä Thunderbird for Androidiksi ja samalla kehitysresrussit kahden yhteisön välillä yhdistetään.

Jatkossa mukaan on tarkoitus tuoda myös mm. Firefox Sync-tuki, joka synkronoisi tietokoneella ja kännykässä olevat Thunderbirdit automaattisesti toistensa kanssa. Kehityssuunta on sinänsä looginen, että Thunderbird syntyi alunperin "Firefoxin sähköpostiohjelmaksi" Mozillan alaisuudessa.Kehittäjät pyytävätkin kiinnostuneita kokeilemaan jo nykyistä K-9 Mail -sovellusta ja antamaan siitä palautetta. Palautteen pohjalta tuleva Thunderbird for Android saa suuntaviivoja tulevaisuudelleen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 IV – hinta laskenut -24%

Sony Xperia 5 IV
719 € Dustin Home
937 € CDON
982 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 945 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
410 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.