Suosittu Thunderbird -sähköpostiohjelma saapuu vihdoin Androidille

Petteri Pyyny

Suosittu Thunderbird -sähköpostiohjelma saapuu vihdoin Androidille
Yksi tietokoneiden suosituimmista sähköpostiohjelmista, avoimen lähdekoodin Thunderbird, on vihdoinkin tuloillaan myös kännyköille.

Thunderbirdin tuloa kännyköille on toivottu jo vuosien ajan, mutta kehittäjäyhteisö on jääräpäisesti pitänyt päänsä ja keskittynyt ainoastaan tietokoneille tarkoitetun sähköpostiohjelman kehitykseen.

Nyt Thunderbirdin tiimissäkin on vihdoin huomattu, että maailma siirtyy kovaa vauhtia mobiiliin ja suunta on muuttumassa.

Käytännössä Thunderbirdin mobiiliversiota ei kuitenkaan lähdetä luomaan täysin tyhjästä, vaan projektissa on tarkoitus yhdistää Thuderbirdin ja K-9 Mail -sovelluksen työ. K-9 Mail on yksi suosituimmista sähköpostiohjelmista Androidille ja pohjautuu sekin täysin avoimeen lähdekoodiin.

Joten nykyinen K-9 Mail tulee vaihtamaan nimeään tämän vuoden loppuun mennessä Thunderbird for Androidiksi ja samalla kehitysresrussit kahden yhteisön välillä yhdistetään.

Jatkossa mukaan on tarkoitus tuoda myös mm. Firefox Sync-tuki, joka synkronoisi tietokoneella ja kännykässä olevat Thunderbirdit automaattisesti toistensa kanssa. Kehityssuunta on sinänsä looginen, että Thunderbird syntyi alunperin "Firefoxin sähköpostiohjelmaksi" Mozillan alaisuudessa.Kehittäjät pyytävätkin kiinnostuneita kokeilemaan jo nykyistä K-9 Mail -sovellusta ja antamaan siitä palautetta. Palautteen pohjalta tuleva Thunderbird for Android saa suuntaviivoja tulevaisuudelleen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto g32 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto g32
130 € CDON
169 € Power
204 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.