Huippupuhelimet saavatkin uuden tehopiirin odotettua aikaisemmin

Matti Robinson

Huippupuhelimet saavatkin uuden tehopiirin odotettua aikaisemmin
Maailman johtava mobiilipiirivalmistaja Qualcomm päivittää perinteisesti huippupiirinsä aina ennen vuoden vaihdetta, joka toimii sopivasti muun muassa Galaxy S -sarjan lippulaivojen amerikkalaisversioille sekä liudalle muita alkuvuodesta julkaistavia puhelimia.

Vaikuttaa, että tämänvuotinen Snapdragon-huippupiiri on kuitenkin saapumassa markkinoille jo selvästi ennen tavallista julkaisuikkunaa. GSMArena ehti bongata Qualcommin sivustolta vahingossa julkaistun Snapdragon Tech Summit -tapahtuman aikataulun.

Tämän mukaan Qualcommin vuosittainen tapahtuma pidetään jo marraskuun puolivälissä, joten uudella Snapdragon 8 Gen 2 -piirillä varustettuja laitteita voidaan kenties odottaa jo loppuvuodesta – ehkäpä jopa ennen joulua.

Todennäköisesti kyseessä on nimenomaan vahingossa verkkosivulle lisätty osio, sillä se poistui sieltä verrattaen nopeasti. Tapahtuman päivämääriksi mainittiin 14. - 17. marraskuuta.



Tässä vaiheessa ei ole vielä tietoa uuden piirin yksityiskohdista, joskin huhujen mukaan kyseessä olisi 1+2+2+3-kokoonpano, jossa olisi yksi Cortex-X3-ydin, kaksi A720-ydintä, kaksi A710-ydintä sekä kolme A510-ydintä. Odotettavissa on joka tapauksessa hyppäys tehossa.

Todennäköisesti ensimmäisenä piirin ottaa haltuun kiinalaisvalmistajat, jotka ovat tottuneet julkaisemaan vuoden vaihteessa puhelimia uudella Snapdragon-piirillä.



Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.