Samsungin kännyköihin erillinen huoltotila, joka estää huoltoliikettä näkemästä henkilökohtaisia tiedostoja

Petteri Pyyny

Puhelin huollossa - ja puhelimessa kuvia, videoita ja viestejä joihin et halua huoltoliikkeen pääsevän käsiksi..? Ratkaisu tulossa
Puhelimen huoltoliikkeeseen vieminen on useissa tilanteissa jopa isohko tietoturvariski, kun kännyköissä nykyisin säilytetään myös työnantajan palveluihin liittyviä tietoja, sähköposteja ja sen sellaista. Puhumattakaan kaikesta henkilökohtaisesta sisällöstä, jota kännyköistämme nykypäivänä löytyy. Ja aivan oikeutetusti, näistä syistä johtuen on varsin korkea kynnys kiikuttaa vioittunut puhelin huoltoon.

Riski on ymmärrettävä ja onkin yllättävää, että laitevalmistajat ovat heränneet asian suhteen vasta nyt. Ensimmäisenä liikkeelle on päässyt Samsung.

Samsungin ratkaisu asiaan on oma erillinen korjaustila (repair mode), jonka kautta huoltoliike pääsee käsiksi puhelimen toiminnan kannalta oleellisiin tietoihin ja tiedostoihin - mutta ei mihinkään käyttäjän henkilökohtaiseen tietoon, kuten viesteihin, videoihin tai kuviin.

Samsung Korean tiedotteen mukaan (koreaksi) ominaisuus on tullut ensimmäisenä tarjolle Samsung Galaxy S21 -sarjan puhelimiin, ohjelmistopäivityksenä. Samsungin on tarkoitus tuoda toiminnallisuus mukaan myös yhtiön muihin puhelinmalleihin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -22%

Oppo A77 5G
286 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 367 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.