Google Kuviin iso uudistus: Muistot paranevat monella tapaa

Petteri Pyyny

Google Kuviin iso uudistus: Muistot paranevat monella tapaa
Monien käyttäjien mielestä Google Kuvien yksi parhaista ominaisuuksista on sen muistot -toiminto. Muistot-toiminto nostaa esiin kuvia, jotka muutoin jäisivät vain digitaalisen arkiston täytteeksi - ja joita ei kenties koskaan tulisi katsottua uudestaan.

Nyt Google Kuvien muistoihin on tulossa merkittäviä uudistuksia.

Muistojen yleinen formaatti uudistuu merkittävästi, kun muistojen mukaan tulee jatkossa enemmän katkelmia videoista, muistot osaavat zoomata tietyissä kuvissa vain kohteisiin, jotka tekoäly päättelee tärkeiksi - ja lisäksi muistojen taustalle tulee soimaan myös entistä enemmän instrumentaalimusiikkia.

Mutta kenties näppärin uudistus tulee olemaan yhden muistopäivän kokonaisuuden jakaminen. Eli jos olet viettänyt vaikkapa ikimuistoisen päivän kaveriporukalla ja Google Kuvat kaivaa tuon päivän historian hämärästä esiin, voin helposti jakaa koko päivän muistot eteenpäin päivään osallistuneille.

Lisäksi jo aiemmin muistoista toisinaan vastaan tullut ominaisuus, eli kuvista videoiden luonti yleistyy. Kuvat-sovellus siis tekee jatkossa entistä useammin videoklippejä, joihin se yhdistelee tekoälyn mielestä toisiinsa sopivia kuvia yhteen.Lisäksi omien muistojen luontiin tuodaan uusia työkaluja, kun Google Kuvien kollaasien luontiin tarkoitettu työkalu uudistuu isolla kädellä. Kollaasin avulla voi itse luoda eräänlaisia minikokoisia valokuva-albumeita valituista hetkistä.

Googlen mukaan uudistuksista osa tulee käyttöön jo lähipäivinä ja osa tulee tarjolle lokakuun aikana. Muutokset pääosin tapahtuvat palvelinpäässä, eli sovelluksen versionumerolla ei ole merkitystä (kaikkien) uudistusten käyttöönotossa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.