Asus esitteli uudet ROG Phone 6D -huipputason pelipuhelimet

Matti Robinson

Asus esitteli uudet ROG Phone 6D -huipputason pelipuhelimet
Asus on tänään esitellyt sen uusimmat tulokkaat ROG Phone -sarjaan. Kyseessä on kaksikko ROG Phone 6D ja ROG Phone 6D Ultimate, jotka tarjoavat aiemmasta ROG Phone 6 -mallistosta tutut kovat speksit yhdellä merkittävällä erolla.

D-malleissa Asus on tuonut laitteisiinsa ensimmäistä kertaa MediaTekin suorittimet. Pitkän aikaa pääasiassa edullisemmissa ja vähätehoisemmissa laitteissa käytetyt MediaTekin piirit ovat löytämässä pikku hiljaa jalansijaa myös premium-luokasta.

Uudet ROG Phonet sisältävät MediaTekin uusimman ja tehokkaimman Dimensity 9000+-piirin. Se tarjoaa käytännössä saman kokoonapanon kuin Qualcommin huippupiiri Snapdragon 8+ Gen 1, joka löytyy ROG Phone 6:sta. MediaTekin piirissä tosin kellotaajuudet ovat korkeammalla, joka tarkoittaa yleensä parempaa suorituskykyä.

Asuksen mukaan yhdessä GameCool 6 -jäähdyssysteemin kanssa, uutuus tarjoaa markkinoiden kovinta suorituskykyä, joten olettaa saattaa, että se päihittää myös edeltävän ROG Phone 6:n. Valitettavasti vertailuja tehdään Asuksen toimesta vain edeltävään Dimensity 9000 -piirii, jota uusi Dimensity 9000+ on 10% nopeampi.Laitteiden muihin ominaisuuksiin kuuluvat 165 hertsin ja 6,78 tuuman AMOLED-näyttö, 12 tai 16 gigatavua LPDDR5X-muistia, 256 tai 512 gigatavua tallennustilaa, eteenpäin suunnatut stereo-kaiuttimet ja 6000 milliampeeritunnin akku. Akku tukee 65 watin HyperCharge-pikalatausta ja näytön kosketusvaste on peräti 720 hertsiä.

Kameroiden osalta tarjotaan kolmoiskamerajärjestelmä, jossa on Sonyn 50 mergapikselin IMX766-sensori oletuskamerana, 13 megapikselin laajakulmakamera sekä makrokamera. Etukamera tarjoaa 12 megapikseliä.

ROG Phone -laitteista tutut AirTrigger-näppäimet ovat myös parantuneet. Asus kertoo, että ne tukevat nyt eleitä.

ROG Phone 6D Ultimate (alla) sisältää myös uuden AeroActive Portal -ominaisuuden, jonka on määrä parantaa ilmankiertoa ja siten parantaa laitteen suorituskykyä. Jäähdytyksen suorituskyky on parantunut ominaisuuden myötä jopa 20 prosenttia. Ultimate-versio saapuukin yhdessä AeroActive Cooler 6 -lisälaitteen kanssa.

Laitteiden takavalaistuksessa on myös hieman eroa. Perusmalli sisältää Aura RGB -valot takana, kun taas Ultimate-mallissa on ROG Vision-matriisinäyttö takakannessa.

Molemmat mallit ovat nyt ennakkotilattavissa seuraavin hinnoin:

Asus ROG Phone 6D (12Gt/256Gt) - 999 €
Asus ROG Phone 6D Ultimate (16Gt/512Gt) + AeroActive Cooler 6 - 1 449 €

Asus ROG Phone 6D Ultimate


Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.