Listaus: Maailman tehokkaimmat kännykät - historiallinen vallanvaihto tapahtui

Petteri Pyyny

Listaus: Maailman tehokkaimmat kännykät - historiallinen vallanvaihto tapahtui
Suosittu kännyköiden tehojen mittaukseen tarkoitettu ohjelmisto AnTuTu on julkaissut tuoreimmat tilastonsa markkinoiden tehokkaimmista Android-kännyköistä. Listaus on historiallinen, sillä se merkitsee Qualcommin ylivoiman loppumista.

Syyskuun 2022 listauksen kärkipaikalle nousi Asus ROg Phone 6D Ultimate, joka käyttää Qualcommin piirisarjan sijaan MediaTek Dimensity 9000+ -piirisarjaa. Tämä on mittaushistoriassa ensimmäinen kerta, kun MediaTekin piirillä varustettu puhelin nousee AnTuTun listan ykköspaikalle.

Eroa kakkoseen ei toki ole paljon, mutta kaikki lasketaan. Kakkospaikan listalla nappaa itselleen ainoastaan Kiinassa myytävä OnePlus Ace Pro, joka puolestaan tukeutuu Qualcommin Snapdragon 8+ gen 1 -piirisarjaan. Samaan SD8+g1 -piirisarjaan pohjautuvat kännykät hallitsevat loppua listaa muutenkin, ainoastaan piikkipaikan itselleen napannut Asus on listan poikkeus.

Tehokkaimmat Android-puhelimet syyskuussa 2022

  1. Asus ROG Phone 6D Ultimate
  2. OnePlus Ace Pro
  3. iQOO 10 Pro
AnTuTu julkaisee nykyisin myös ns. lipplaivantappajien teholistausta. Kyseinen listaus asettuu noin 500 euron hintaluokkaan Suomessa ja sieltä löytyvät kaikkein kalliimpien puhelinten haastajat, joissa on sieltä täältä hieman tingitty ominaisuuksista ja pyritty luomaan paremmin hinnan ja ominaisuuksien kannalta tasapainossa olevia paketteja.

Lippulaivan tappajissa taas MediaTekin ja Qualcommin asetelmat kääntyvät täsmälleen päinvastoin, sillä MediaTek Dimensity 8100 ja Dimensity 8100 Max jyräävät kyseistä listaa suvereenisti. Ainoastaan listan kymmenentenä oleva vivon malli käyttää Qualcommin piirisarjaa.

Tehokkaimmat "lippulaivan tappajat"

  1. OnePlus Ace
  2. OnePlus Ace Racing Edition
  3. Oppo Reno8 Pro+ 5G

Molemmat listat osoittavat omalta osaltaan myös sen, miten Kiinan markkina on eriytynyt muusta maailmasta. Nimenomaan Kiinan markkinoille tuodaan myyntiin kaikkein tehokkaimmat Android-mallit ja isoa osaa niistä ei Euroopassa ole koskaan nähtykään. Täydelliset listat löytyvät AnTuTun blogista (kiinaksi).


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Edge 40 Neo – hinta laskenut -46%

Motorola Edge 40 Neo
179 € CDON
329 € Gigantti
329 € Power

Alin hinta viikko sitten: 328 €

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Xiaomi Poco F5 Pro – hinta laskenut -23%

Xiaomi Poco F5 Pro
596 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 773 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.