Applen iPhone-tuotantokustannukset nousivat ennätyslukemiin

Matti Robinson

Applen iPhone-tuotantokustannukset nousivat ennätyslukemiin
Applen iPhone-älypuhelimet ovat kautta historiansa olleet markkinoiden arvokkaimpia älylaitteita. Kutakuinkin saman tasoisia, lukuunottamatta suorituskykyä, Android-puhelimia saa jopa puolet halvemmalla, mutta tämä ei ole estänyt Applea kasvamasta entisestään.

Vaikka Applen laitteiden hinnat ovat pilvissä, ja kasvavat vuosi vuodelta, niin tämä ei tarkoita aina loistavia katteita. Applen katteet liene älypuhelinmarkkinoiden parhaat, mutta niissäkin on tultu alaspäin.

Uudet tiedot kertovat, että viimeisimmän iPhone 14 -mallin osalta tuotantokustannukset ovat nousseet niin paljon, että hintojen korotuksille on ollut selkeästi painetta. Nikkei Asian raportti kertoo, että komponenttien hinnat ovat nousseet peräti 20 prosenttia.

Edeltäjään verrattuna huippumalli iPhone 14 Pro Max maksaa 40 taalaa enemmän. Nyt hinta on 501 dollaria, kun se oli vielä viime vuonna 461 dollaria. Tästä suurin osa tulee TSMC:n valmistamasta A16 Bionic -järjestelmäpiiristä, jonka hinta on nyt yksin 110 dollaria.Yhdysvalloissa hinnat eivät ole laitteilla nousseet, joten katteet ovat selkeästi pudonneet. Euroopassa nousseet hinnat johtuvat myös pitkälti euron heikosta kurssista. Näiden tietojen perusteella olettaa saattaa, että myyntivoitot tulevat iPhone-osastolla laskemaan.Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
683 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -42%

Xiaomi Mi 11i
349 € Teleoutlet
777 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -31%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
95 € Multitronic
96 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.