Applen iPhone-tuotantokustannukset nousivat ennätyslukemiin

Matti Robinson

Applen iPhone-tuotantokustannukset nousivat ennätyslukemiin
Applen iPhone-älypuhelimet ovat kautta historiansa olleet markkinoiden arvokkaimpia älylaitteita. Kutakuinkin saman tasoisia, lukuunottamatta suorituskykyä, Android-puhelimia saa jopa puolet halvemmalla, mutta tämä ei ole estänyt Applea kasvamasta entisestään.

Vaikka Applen laitteiden hinnat ovat pilvissä, ja kasvavat vuosi vuodelta, niin tämä ei tarkoita aina loistavia katteita. Applen katteet liene älypuhelinmarkkinoiden parhaat, mutta niissäkin on tultu alaspäin.

Uudet tiedot kertovat, että viimeisimmän iPhone 14 -mallin osalta tuotantokustannukset ovat nousseet niin paljon, että hintojen korotuksille on ollut selkeästi painetta. Nikkei Asian raportti kertoo, että komponenttien hinnat ovat nousseet peräti 20 prosenttia.

Edeltäjään verrattuna huippumalli iPhone 14 Pro Max maksaa 40 taalaa enemmän. Nyt hinta on 501 dollaria, kun se oli vielä viime vuonna 461 dollaria. Tästä suurin osa tulee TSMC:n valmistamasta A16 Bionic -järjestelmäpiiristä, jonka hinta on nyt yksin 110 dollaria.Yhdysvalloissa hinnat eivät ole laitteilla nousseet, joten katteet ovat selkeästi pudonneet. Euroopassa nousseet hinnat johtuvat myös pitkälti euron heikosta kurssista. Näiden tietojen perusteella olettaa saattaa, että myyntivoitot tulevat iPhone-osastolla laskemaan.

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
472 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 447 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.