Paras sovellus sähkön hinnan seurantaan - Ei mainoksia, ilmainen ja kotimainen

Petteri Pyyny

Paras sovellus sähkön hinnan seurantaan - Ei mainoksia, ilmainen ja kotimainen
Etenkin sähkölämmitteisissä omakotitaloissa asuville vuoden 2022 energiakriisi on opettanut nopeasti sen, että pörssisähkön hintaa kannattaa seurata aktiivisesti. Sähkön hinnan muutoksiin onkin saatavilla useita eri sovelluksia, mutta mielestämme yksi sovellus on parempi kuin mikään muu kokeilemistamme.

Kotimainen, ilmeisesti harrasteprojektina pystyyn polkaistu Sähköseuranta on malliesimerkki erinomaisen hyvin suunnitellusta sovelluksesta. Se onnistuu lähes mahdottomassa tempussa olemalla sekä äärimmäisen yksinkertainen että monipuolinen samaan aikaan.

Sähköseuranta -sovelluksen päänäkymä


Sovellus tarjoaa päänäkymässään isolla ja selkeällä juuri tämän hetken pörssisähkön hinnan. Sen alta löytyy nopeasti myös vuorokauden kalleimman ja halvimman tunnin tiedot, eli tiedot siitä, mitkä tunnit ovat halvimmat ja mitkä kalleimmat ja paljonko sähkö kyseisinä tunteina maksaa. Näkymän voi vaihtaa napauttamalla näyttämään samat tiedot huomiselle, jolloin sähkönkäytön ennakointi helpottuu myös tulevalle vuorokaudelle.

Laskur sille, paljonko mikroaaltouunin käyttäminen maksaisi juuri nyt


Muista näkymistä voidaan mm. tarkistaa helposti paljonko vaikkapa juuri nyt pyöräytetty pesukoneellinen tai saunan lämmitys maksaisi - ja paljonko toiminto maksaisi halvimman ja kalleimman tunnin aikana. Lisäksi tarjolla on viralliset tilastot mm. Suomen sähköntuotannosta ja -kulutuksesta ja niiden erotus. Sivumainintana: Suomen oma sähköntuotanto ei riitä kattamaan lähellekään maamme kulutusta, edes syksyllä 2022.

Sovellus on saatavilla sekä iPhonelle että Androidille. Siinä ei ole lainkaan mainoksia, se ei kerää lainkaan käyttäjästään tietoja (Google Playn ilmoitus sovelluksen tietojen keruusta, tilanne 11/2022) ja se on täysin ilmainen. Sovelluksen tiedot pohjautuvat Fingridin ja eurooppalaisten sähköverkkojen yhteispalvelun ENTSO-E:n tietoihin ja tilastoihin.Latauslinkit:


Palvelu toimii myös mobiilioptimoituna selaimessa, jota voi kokeilla täällä. Kehittäjä Koodimetsä kuitenkin suosittelee sovelluksen käyttöä parhaan käyttökokemuksen saamiseksi.

Kohoava sähkönhinta on poikinut muitakin nerokkaita ratkaisuja, kuten kotimaisen avoimeen lähdekoodiin pohjautuvan ratkaisun lämminvesivaraajan ja lattialämmityksen ohjaukseen sähkön hintavaihteluiden mukaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Realme C35 – hinta laskenut -25%

Realme C35
149 € Verkkokauppa.com
224 € CDON
240 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -24%

Samsung Galaxy A04s
98 € Power
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.