Samsung saa Galaxy S23:een Qualcommilta erikoissuorittimen?

Matti Robinson

Samsung saa Galaxy S23:een Qualcommilta erikoissuorittimen?
Samsungin Galaxy S-sarjan huippupuhelinten julkaisu kuuluu alkuvuoden odotetuimpiin älypuhelinuutisiin. Vaikka tuohon on vielä kovasti aikaa, ja väliin saattaa mahtua muitakin suosittuja huippulaitteiden julkaisuja, huhut käyvät jo kuumana Samsungin tulevaan laitteeseen.

Uusimpien tietojen mukaan Samsung on saattanut tehdä erityisen diilin piirivalmistaja Qualcommin mukaan, jonka myötä Samsungin lippulaivapuhelimesta löytyy erityinen Samsungille yksinoikeudella luotu versio.

Tyypillisesti Samsung on valmistanut kahta eri versiota S-puhelimestaan. Muun muassa Suomessa on myynnissä versiot Samsungin omalla Exynos-piirillä ja taas esimerkiksi Yhdysvalloissa järjestelmäpiirinä on amerikkalaisvalmistaja Qualcommin Snapdragon-piirit.

Tämä Snapdragon-piiri on tavanomaisesti samalla tuotu myös tusinan muun valmistajan huippulaitteisiin, joten sen suorituskyky on samalla tasolla muiden kanssa. Eikä tässä ole yleensä valittamista, varsinkin kun se on usein edellä Samsungin omaan Exynos-piiriä.
Nyt kuitenkin huhut kertovat, että Samsung on lyönyt kättä päälle Qualcommin kanssa yksinoikeudella Samsungille valmistettavasta piiristä, joka tarjoaisi parempaa suorituskykyä. Huhujen mukaan piiri tarjoaisi korkeamman kellotaajuuden, kuin piirin perusversio.

Samsung ei aio ensi vuonna käyttää omissa S-laitteissaan Exynos-piirejä, ja tämän mukaan juuri nuo laitteet, eli mm. Euroopassa myytävät Galaxy S23 -puhelimet, saavat paremman version Snapdragon 8 Gen 2:sta. Toisessa versiossa sen tilalla on Snapdragon 8 Gen 2:n perusversio.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 498 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
99 € Elisa
139 € Gigantti
139 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor Magic6 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic6 Lite
295 € Power
299 € Gigantti
399 € Ykköspalvelu

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.