Sosiaalisen median sovelluksia käytettiin vuonna 2022 enemmän kuin koskaan aiemmin

Janne Yli-Korhonen

Sosiaalisen median sovelluksia käytettiin vuonna 2022 enemmän kuin koskaan aiemmin
data.ai, joka aiemmin tunnettiin nimellä App Annie, on julkaissut State of Mobile 2023 -raportin, jossa käydään läpi viime vuoden suosituimmat sovellukset ja esimerkiksi niiden käyttöön liittyvät asiat.

Sovellusten latausmäärät kasvoivat edellisvuoteen verratessa 11 prosentilla, mutta mielenkiintoisesti kuluttajat käyttivät rahaa parin prosentin verran vähemmän sovelluksiin.

Indonesiassa, Brasiliassa, Saudi-Arabiassa, Singaporessa ja Etelä-Koreassa käyttäjät kuluttivat 5 tuntia päivässä mobiilisovellusten parissa vuonna 2022. Kokonaisuutena aikaa kulutettiin 9 prosenttia enemmän kun verrataan vuoden 2020 tilastoihin.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan näkyy myös tilastoissa, sillä Ukrainassa kuluttajat luottivat entistä enemmän mobiiliin viestinnässä ja yhteyksissä. Mobiilisovellusten käyttö kasvoi maassa peräti 45 prosentilla.

Sosiaalisen median sovellusten parissa vietettiin yhteensä aikaa yli 2 biljoonaa tuntia vuoden 2022 aikana, kun otetaan vain Android-puhelimet. Kasvua vuodentakaiseen tuli 17 prosenttia.sosiaalisen median sovelluksiin käytetty aika vuonna 2022

Sosiaalisen median osalta vuoden hitiksi nousi BeReal, joka keräsi vuoden 2022 elokuun aikana Yhdysvalloissa 5,3 miljoonaa uutta käyttäjää. Mikään muu sosiaalisen median sovellus ei ole saanut uusia käyttäjiä näin paljon viimeisen viiden vuoden aikana.

BeReal ei silti yllä useimmilla alueilla ladatuimpien sovellusten joukkoon. Maailmanlaajuisesti vuoden ladatuin sosiaalisen median sovellus oli Instagram, jonka perässä tulee TikTok. Näistä jälkimmäinen tuottaa eniten tuloja sovelluksen sisäisten ostojen osalta.

Kokonaisuutena vuoden ladatuin sovellus oli niin ikään Metan Instagram, jonka perässä tulee TikTok. Metan muut palvelut ovat myös vahvoilla, sillä kolmanneksi ladatuin sovellus oli Facebook ja neljäntenä tulee WhatsApp.

vuoden 2022 ladatuimmat sovellukset

Lisää tilastoja löytyy data.ai:n kattavasta raportista. Raportin näkeminen vaatiin sähköpostin syöttämistä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.