DNA:n uusi liittymän lisäpalvelu estää haitalliset sivustot

Janne Yli-Korhonen

DNA:n uusi liittymän lisäpalvelu estää haitalliset sivustot
DNA:n tietoturvapalveluvalikoima laajenee 15.3.2023 DNA Selausturvalla. Kyseessä on DNA:n liittymään hankittava lisäpalvelu, jonka kerrotaan mahdollistavan turvallisen selaamisen verkossa ja blokkaavan haitalliset sivustot, joiden kautta voi päätyä tietojenkalastelun tai haittaohjelmien uhriksi.

Palvelu on käytettävissä kaikissa DNA:n kuluttajille suunnatuissa matkapuhelinliittymissä, niin Suomessa kuin ulkomailla. Palvelu ei edellytä erillistä sovellusta tai sen lataamista puhelimeen.

Palvelu toimii kuitenkin vain mobiilinetin kautta eli Wifin kautta palvelu ei toimi. Palvelu ei myöskään sisällä virusturvaa tai VPN-yhteyttä.

"DNA Selausturva sopii perustason palveluksi ihmisille, jotka käyttävät arjessaan paljon nettiä puhelimellaan. Kun palvelu on käytössä, eivät esimerkiksi lapset Pokémon-jahdin lomassa päädy haitallisten sisältöjen äärelle. Kyseessä on hyvä perustason suojan tarjoava palvelu. Kattavamman suojan saa DNA Digiturvasta, joka torjuu tietoturvauhat laajasti suojaten kaikki käytössä olevat laitteet, henkilötiedot, salasanat ja netinkäytön", sanoo DNA:n mobiililiiketoimintajohtaja Cedric Kamtsan.



DNA Selausturvan idena on tunnistaa ja estää esimerkiksi tekstiviestillä lähetetyt huijauslinkit, joita käytetään tietojenkalasteluun.




DNA Selausturvassa on kaksi suodatustasoa, tietoturvauhille sekä tietoturvauhille ja haitallisille sisällöille. Jälkimmäisen avulla voidaan estää esimerkiksi lapsilta aikuisviihde ja väkivaltasisältö.

Kun palvelu tunnistaa haitallisen sivuston, siitä ilmoitetaan käyttäjälle erillisellä DNA:n infosivulla, jossa kerrotaan, DNA Selausturva on estänyt kyseisen sivun haitallisen sisällön vuoksi.

"Koska huijausten tunnistaminen ei aina ole helppoa, kannattaa hyödyntää ratkaisuja, jotka turvaavat niiltä jo ennakoiden. Selausturva tunnistaa ne tilanteet ja huijaussivustot, joissa asiakas voisi joutua esimerkiksi tietojenkalastelun tai luottokorttihuijauksen uhriksi ja estää niille pääsyn jo lähtökohtaisesti", sanoo Kamtsan.



Lisätietoa palvelusta saa täältä. Omaan liittymään palvelun voi hankkia esimerkiksi Oma DNA -sovelluksen kautta.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.