Samsung Exynos -piirisarjassa haavoittuvuuksia - WiFi-puhelut kannattaa laittaa pois päältä

Janne Yli-Korhonen

Samsung Exynos -piirisarjassa haavoittuvuuksia - WiFi-puhelut kannattaa laittaa pois päältä
Googlen tietoturvaan keskittyvä tutkimusryhmä Project Zero löysi jo loppuvuodesta 2022 18 haavoittuvuutta, jotka koskettavat Samsungin Exynos -piirisarjoja, mutta toistaiseksi näitä haavoittuvuuksia ei ole paikattu.

Asiasta varoittaa Suomessa nyt liikenne- ja viestintävirasto Kyberturvallisuuskeskus, joka kertoo, että haavoittuvuuksien hyväksikäyttö mahdollistaa mielivaltaisen koodin suorittamisen kohdelaitteessa.

Kyberturvallisuuskeskus kertoo, että Samsung Exynos -piirisarjassa olevassa baseband -komponentissa on havaittu useita kriittisiä haavoittuvuuksia. Haavoittuvuuksia voidaan hyväksikäyttää ilman käyttäjän toimia. Haavoittuvuuksien hyväksikäyttöön riittää, että hyökkääjä tietää uhrin puhelinnumeron.

Kaikkien haavoittuvuuksien tietoja ei ole vielä julkistettu.

Toistaiseksi haavoittuvuuksiin ei ole saatavilla korjaavaa päivitystä, mutta rajoituskeinoja löytyy.Haavoittuvuuksien hyväksikäyttöä voi rajoittaa sammuttamalla Wi-Fi puhelut ja VoLTE -ominaisuuden (Voice-over-LTE) laitteen asetuksista. Ominaisuuksien sammuttaminen vaihtelee puhelinmalleittain. Se voi löytyä avaamalla asetuksista kohdan yhteydet, josta tulee valita matkapuhelinverkot. Samsungin laitteissa puhelimen pikavalikossa voi olla myös painike tähän toimintoon.

Kannattaa myös huomioida, että WiFi-puhelut eivät toimi kaikissa liittymissä ja SIM-korteissa.. Lisätietoa ja ohjeita saa operaattoreiden sivuilta. Elisan ohjeet näet täältä, Telian täältä ja DNA:n täältä.

Haavoittuvuus koskettaa useita Samsungin puhelimia. Näitä ovat esimerkiksi Galaxy S22, A71, A53, A33, A21s, A13, A12 ja A04. Lisäksi haavoittuvuus koskettaa tiettyjä Vivon laitteita ja Googlen Pixel 6- ja Pixel 7-malleja sekä Exynos Auto T5123 -piirisarjaa käyttäviä ajoneuvoja.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Xiaomi Poco M4 5G – hinta laskenut -20%

Xiaomi Poco M4 5G
184 € CDON
228 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -19%

Apple iPhone SE (2022)
402 € Hobby Hall
499 € Gigantti
499 € Power

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
158 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.