Samsung Exynos -piirisarjassa haavoittuvuuksia - WiFi-puhelut kannattaa laittaa pois päältä

Janne Yli-Korhonen

Samsung Exynos -piirisarjassa haavoittuvuuksia - WiFi-puhelut kannattaa laittaa pois päältä
Googlen tietoturvaan keskittyvä tutkimusryhmä Project Zero löysi jo loppuvuodesta 2022 18 haavoittuvuutta, jotka koskettavat Samsungin Exynos -piirisarjoja, mutta toistaiseksi näitä haavoittuvuuksia ei ole paikattu.

Asiasta varoittaa Suomessa nyt liikenne- ja viestintävirasto Kyberturvallisuuskeskus, joka kertoo, että haavoittuvuuksien hyväksikäyttö mahdollistaa mielivaltaisen koodin suorittamisen kohdelaitteessa.

Kyberturvallisuuskeskus kertoo, että Samsung Exynos -piirisarjassa olevassa baseband -komponentissa on havaittu useita kriittisiä haavoittuvuuksia. Haavoittuvuuksia voidaan hyväksikäyttää ilman käyttäjän toimia. Haavoittuvuuksien hyväksikäyttöön riittää, että hyökkääjä tietää uhrin puhelinnumeron.

Kaikkien haavoittuvuuksien tietoja ei ole vielä julkistettu.

Toistaiseksi haavoittuvuuksiin ei ole saatavilla korjaavaa päivitystä, mutta rajoituskeinoja löytyy.Haavoittuvuuksien hyväksikäyttöä voi rajoittaa sammuttamalla Wi-Fi puhelut ja VoLTE -ominaisuuden (Voice-over-LTE) laitteen asetuksista. Ominaisuuksien sammuttaminen vaihtelee puhelinmalleittain. Se voi löytyä avaamalla asetuksista kohdan yhteydet, josta tulee valita matkapuhelinverkot. Samsungin laitteissa puhelimen pikavalikossa voi olla myös painike tähän toimintoon.

Kannattaa myös huomioida, että WiFi-puhelut eivät toimi kaikissa liittymissä ja SIM-korteissa.. Lisätietoa ja ohjeita saa operaattoreiden sivuilta. Elisan ohjeet näet täältä, Telian täältä ja DNA:n täältä.

Haavoittuvuus koskettaa useita Samsungin puhelimia. Näitä ovat esimerkiksi Galaxy S22, A71, A53, A33, A21s, A13, A12 ja A04. Lisäksi haavoittuvuus koskettaa tiettyjä Vivon laitteita ja Googlen Pixel 6- ja Pixel 7-malleja sekä Exynos Auto T5123 -piirisarjaa käyttäviä ajoneuvoja.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Edge 40 Neo – hinta laskenut -46%

Motorola Edge 40 Neo
179 € CDON
329 € Gigantti
329 € Power

Alin hinta viikko sitten: 328 €

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Xiaomi Poco F5 Pro – hinta laskenut -23%

Xiaomi Poco F5 Pro
596 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 773 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.