WhatsAppiin tietoturvaominaisuuksia, jotka vaikeuttavat tilin kaappaamista

Janne Yli-Korhonen

WhatsAppiin tietoturvaominaisuuksia, jotka vaikeuttavat tilin kaappaamista
WhatsAppin tietoturvaa parannetaan kolmella ominaisuudella, kerrotaan WhatsAppin blogissa. Ominaisuudet tulevat saataville seuraavien kuukausien aikana.

Ensimmäinen ominaisuus suojaa tiliä, kun sitä siirretään uuteen laitteeseen. Vanhalla laitteella tulee hyväksyä siirto uuteen laitteeseen, ja samalla ilmoituksessa näytetään tarvittavat tiedot puhelimesta, jolle siirtoa yritetään tehdä. Tämä ominaisuus voi auttaa varoittamaan käyttäjää luvattomasta tilin siirtämisen yrityksestä.

Toinen ominaisuus toimii automaattisesti taustalla. Se auttaa pitämään WhatsApp-tilin turvassa, mikäli puhelimeen on päätynyt haittaohjelma. Puhelimella oleva haittaohjelma voi yrittää kaapata WhatsApp-tilin todennusavaimen ja lähettää käyttäjän tietämättä viestejä muille. Uusi ominaisuus pyrkii estämään tällaisen toiminnan.

Salattujen keskustelun vahvistamiseksi toisen osapuolen kanssa WhatsAppissa on käytössä turvanumero. Turvanumeron voi manuaalisesti vahvistaa klikkaamalla keskustelukumppanin profiilitiedoista kohtaa 'salaus', jossa näkyy QR-koodi ja 60-numeroinen luku.Manuaalinen vahvistaminen kuitenkin vie aikaa ja on käytännössä mahdotonta, jos kyseessä on iso ryhmä, sillä kaikkien tiedot tulee vahvistaa manuaalisesti. Koodi myös muuttuu, mikäli käyttäjä vaihtaa puhelinta.

Asian helpottamiseksi WhatsAppiin tulee automaattinen tarkistus salatun keskustelun vahvistamiseksi. Tulevaisuudessa siis salaus-välilehden kautta voi nopeasti todeta, että keskustelu on salattu.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.