VR Matkalla -sovelluksessa voi pian aktivoida junalipun itse

Janne Yli-Korhonen

VR Matkalla -sovelluksessa voi pian aktivoida junalipun itse
VR tuo uudistuksen VR Matkalla -sovellukseen. 28.8. alkaen matkustajat voivat aktivoida junalippunsa itse sovelluksen kautta, joten konduktöörin ei tarvitse erikseen matkalippua tarkastaa. VR:n mukaan uudistuksen tarkoituksena on tarjota asiakkaalle mahdollisuus keskeytyksettömään matkaan.

Uudistus alkaa maanantaina 28.8. Ekstra-luokasta ja päiväjunien hyteistä ja koskee aikuisten ja lasten lippuja. Myöhemmin uudistus laajenee myös yöjuniin.

"Lipun aktivointi on kehitetty asiakkaiden toiveiden perusteella ja se on vaihtoehto perinteisen konduktöörin tekemän lipuntarkastuksen rinnalla. Kun lipun aktivoi itse, voi heti lähtölaiturilla aloittaa etäpalaverin tai laittaa silmät kiinni ja nukahtaa päiväunille", kertoo kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä.



Lipun voi aktivoida sovelluksen kautta 15 minuuttia ennen junan lähtöaikaa ja 10 minuuttia lähtöajan jälkeen. Jos matka sisältää vaihtoyhteyden, jälkimmäisen junan lippu on myös aktivoitava junan vaihdon yhteydessä erikseen.




Konduktöörit kiertävät jatkossakin vaunuissa ja auttavat tarvittaessa matkustajia.

Konduktöörit näkevät laitteiltaan jo aktivoidut liput ja tarkistavat manuaalisesti liput matkustajilta, jotka eivät ole aktivoineet lippua sovelluksessa. Tarvittaessa heillä on oikeus pyytää matkustajaa esittämään myös aktivoitu matkalippu konduktöörille.

"Tulevaisuudessa uudistus keventää konduktöörien manuaalista lipuntarkastustyötä. Heille vapautuu lisää aikaa matkustajien opastamiseen ja asiakaspalveluun. Konduktöörit ovat osallistuneet uuden tarkastusmallin suunnitteluun ja heiltä on saatu arvokasta näkemystä myös VR Matkalla -sovelluksen kehittämiseen", Tyynilä kertoo.



Uudistus tulee käyttöön vaiheittain. Vaiheittaisella käyttöönotolla VR haluaa kerätä asiakkaiden ja henkilökunnan kokemuksia mallista ja parantaa mallia ketterästi havaittujen kehityskohteiden osalta. Tarkoituksena on laajentaa palvelua vaiheittain kaikille junalipuille.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -18%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1216 €

Xiaomi Redmi Note 12S – hinta laskenut -15%

Xiaomi Redmi Note 12S
187 € CDON
192 € Proshop
219 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.