Apple suunnittelee tekniikkaa, jolla iPhonen voisi päivittää jo myyntipakkauksessa

Petteri Pyyny

Applen suunnitelma: iPhonen voisi päivittää avaamatta edes myyntipakkausta
Uuden kännykän käyttöönotossa on omat tanssiaskeleet, jotka jokainen puhelinta vaihtanut tunnistanee varsin hyvin. Yksi vaiheista on yleensä se, että puhelimen käyttöjärjestelmä pitää päivittää uusimpaan versioon. Tämähän johtuu tietysti siitä, että puhelimeen on asennettu tehtaalla sen hetkinen uusin käyttöjärjestelmän versio, mutta siinä vaiheessa, kun ostaja saa puhelimen käsiinsä, on vähintäänkin jokin tietoturvapäivitys ehtinyt tupsahtaa puhelimeen - jota siinä ei tietenkään ole.

Nyt huhujen mukan Apple olisi keksinyt tavan automatisoida tämän vaiheen jo myymälässä. Bloombergin mukaan yhtiö suunnittelee tekniikkaa, jossa ostohetkellä kauppa voisi päivittää puhelimen asiakkaan puolesta - avaamatta myyntipakkausta.

Kuvauksen mukaan iPhonen myyntipakkaus asetettaisiin Applen omalle eräänlaiselle tablettia muistuttavalle alustalle. Alusta lähettäisi myyntipakkauksen läpi sammutetulle ja käyttämättömälle puhelimelle herätyssignaalin, joka käynnistäisi puhelimen. Käynnistyssignaali aktivoisi samantien sen, että puhelin lataisi itselleen uusimman käyttöjärjestelmän version, päivittäisi sen itseensä ja lopuksi sammuttaisi jälleen itsensä.Tiedossa ei ole, ottaisiko puhelin yhteyttä kaupan WiFi-verkkoon vai lähettäisikö päivitysalusta uusimman käyttöjärjestelmäversion suoraan laitteelle. Mutta huhun mukaan palvelu olisi tulossa tarjolle Applen omiin kauppoihin jo vuoden 2023 lopulla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

OnePlus Nord N30 – hinta laskenut -23%

OnePlus Nord N30
218 € CDON
284 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 283 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -20%

Oppo Reno10 Pro
467 € CDON
733 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 581 €

OnePlus 11 – hinta laskenut -19%

Realme 10 – hinta laskenut -18%

Realme 10
186 € CDON
281 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 226 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.