Suomalaisen Noccelan UWB-tekniikkaan perustuva sisätilanavigointi tulossa käyttöön kuluttajasovelluksiin

Janne Yli-Korhonen

Suomalaisen Noccelan UWB-tekniikkaan perustuva sisätilanavigointi tulossa käyttöön kuluttajasovelluksiin
Noccela Oy on turkulainen teknologiayhtiö, joka toteuttaa UWB-radioverkkojen (Ultra Wideband) sovelluksia teollisuuden, terveydenhuollon ja palvelualojen käyttöön. Yhtiön tiedotteen mukaan se on ensimmäisenä toteuttanut UWB-tekniikkaan perustuvan sisäverkon, jonka kautta älypuhelimille voidaan tarjota mikropaikannustietoa sisätiloissa.

Alle 10 senttimetrin paikannustarkkuuteen kykenevä UWB-radioteknologia on ollut käytössä teollisuuden tuotantoratkaisuissa, ja yhteensopivien älypuhelinten yleistyessä tulossa myös kuluttajasovelluksiin. Nykyisellään UWB:tä käyttäviä älypuhelimia ovat Samsungin uusimmat huippupuhelimet ja iPhonet.

sisätilanavigointia älypuhelimella

Sisätilanavigointia puhelimella. Kuva: Noccela.




Noccela Oy on ensimmäisenä toteuttanut UWB-sisäverkon, jossa älypuhelinta ei tarvitse erikseen parittaa seurattavaan tunnisteeseen, vaan se laskee itse tarkan sijaintinsa verkon avustuksella. Navigointi älypuhelimella sisätiloissa mahdollistuu ilman että kukaan muu saa tietää käyttäjän sijaintia, samaan tapaan kuin GPS toimii ulkotiloissa.

"Vielä vuosikymmen sitten emme olisi osanneet aavistaa, että pian lähetit toimittavat ruoan kotiovellemme ja taksit löytävät luoksemme GPS-sijainnin perusteella. Nyt tämä on arkipäivää, ja osoittaa miten paikannusteknologiaratkaisut luovat täysin uusia tapoja tehdä liiketoimintaa. Seuraavaksi nämä kyvykkyydet tulevat sisätiloihin, ja mahdollistavat palveluiden ja tuotteiden nopean ja joustavan toimittamisen suoraan asiakkaalle, vähentäen reittien etsimistä tai jonottamista.", Noccelan CEO Tuukka Tarkiainen kertoo.



Tiedotteen mukaan Noccelan kehittämää älypuhelinpaikannusta testataan jo matkustajien ohjaamiseksi oikeille alueille julkisen liikenteen terminaaleissa.

Tulevaisuudessa tekniikkaa voivat hyödyntää myös esimerkiksi kauppakeskukset, messukeskukset ja urheiluhallit kuluttajien ohjaamisessa palveluiden luokse.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C30 – hinta laskenut -41%

Realme C30
88 € Bigbox
105 € CDON
149 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 148 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Oppo A17 – hinta laskenut -30%

Oppo A17
69 € DNA
99 € Elisa
139 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.