Suomalaisen Noccelan UWB-tekniikkaan perustuva sisätilanavigointi tulossa käyttöön kuluttajasovelluksiin

Janne Yli-Korhonen

Suomalaisen Noccelan UWB-tekniikkaan perustuva sisätilanavigointi tulossa käyttöön kuluttajasovelluksiin
Noccela Oy on turkulainen teknologiayhtiö, joka toteuttaa UWB-radioverkkojen (Ultra Wideband) sovelluksia teollisuuden, terveydenhuollon ja palvelualojen käyttöön. Yhtiön tiedotteen mukaan se on ensimmäisenä toteuttanut UWB-tekniikkaan perustuvan sisäverkon, jonka kautta älypuhelimille voidaan tarjota mikropaikannustietoa sisätiloissa.

Alle 10 senttimetrin paikannustarkkuuteen kykenevä UWB-radioteknologia on ollut käytössä teollisuuden tuotantoratkaisuissa, ja yhteensopivien älypuhelinten yleistyessä tulossa myös kuluttajasovelluksiin. Nykyisellään UWB:tä käyttäviä älypuhelimia ovat Samsungin uusimmat huippupuhelimet ja iPhonet.

sisätilanavigointia älypuhelimella

Sisätilanavigointia puhelimella. Kuva: Noccela.
Noccela Oy on ensimmäisenä toteuttanut UWB-sisäverkon, jossa älypuhelinta ei tarvitse erikseen parittaa seurattavaan tunnisteeseen, vaan se laskee itse tarkan sijaintinsa verkon avustuksella. Navigointi älypuhelimella sisätiloissa mahdollistuu ilman että kukaan muu saa tietää käyttäjän sijaintia, samaan tapaan kuin GPS toimii ulkotiloissa.

"Vielä vuosikymmen sitten emme olisi osanneet aavistaa, että pian lähetit toimittavat ruoan kotiovellemme ja taksit löytävät luoksemme GPS-sijainnin perusteella. Nyt tämä on arkipäivää, ja osoittaa miten paikannusteknologiaratkaisut luovat täysin uusia tapoja tehdä liiketoimintaa. Seuraavaksi nämä kyvykkyydet tulevat sisätiloihin, ja mahdollistavat palveluiden ja tuotteiden nopean ja joustavan toimittamisen suoraan asiakkaalle, vähentäen reittien etsimistä tai jonottamista.", Noccelan CEO Tuukka Tarkiainen kertoo.Tiedotteen mukaan Noccelan kehittämää älypuhelinpaikannusta testataan jo matkustajien ohjaamiseksi oikeille alueille julkisen liikenteen terminaaleissa.

Tulevaisuudessa tekniikkaa voivat hyödyntää myös esimerkiksi kauppakeskukset, messukeskukset ja urheiluhallit kuluttajien ohjaamisessa palveluiden luokse.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
196 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -22%

Realme 11 Pro
268 € Bigbox
308 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 343 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.