Hologrammipuhelut saapuvat vuonna 2026?

Petteri Pyyny

Kahden vuoden päästä hologrammi-puheluita? Maailman suurimmat operaattorit yhdistivät voimiaan
Eräät maailman suurimmista teleoperaattoreista - espanjalainen Telefonica, brittiläinen Vodafone ja ranskalainen Orange suunnittelevat hämmentävää tulevaisuuden visiota.

Yhtiöt ovat solmineet yhdessä japanilaisen teknologia-alan start-up -yhtiön Matsukon kanssa yhteistyösopimuksen, jonka pohjalta ne kehittävät hologrammeihin pohjautuvia kolmiulotteisia videopuheluita.

Visiossa videopuhelut vaikuttaisivat siltä, kuin puhuisit puhelun toisen osapuolen kanssa kasvotusten. Telefonican tytäryhtiö O2 testaa jo teknologiaa (saksaksi) käytännössä, yhtiön 25. juhlavuotta juhlistavassa teknologiatapahtumassa Saksassa.

Yhteenliittymän tarkoituksena on rakentaa alalle yhtenäinen standardi hologrammipuheluiden käyttöön. Standardin osalta yhtiöillä on toki tähän muskeliakin: kaikki kolme operaattoria toimivat kymmenissä eri maissa maailmanlaajuisesti ja yhdessä ne kattavat valtaosan maailman maista.Hologrammipuheluissa käytettäisiin standardia tukevia virtuaalitodellisuuslaseja ja katsekontakti otettaisiin lasien läpi kännykän näyttöön. Kännykän kamerat hoitaisivat osallistujan kuvaamisen. Teknologia toimisi myös yksisuuntaisesti, eli jos vain toisella osallistujista on käytössään virtuaalitodellisuuslasit, hän on se, joka näkee kolmiulotteisen vastapuolen, kun taas toiselle osallistujalle puhelu näkyy tavanomaisena videopuheluna.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Motorola Razr 40 – hinta laskenut -24%

Motorola Razr 40
682 € CDON
894 € Verkkokauppa.com
899 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 894 €

Nokia XR21 – hinta laskenut -21%

Nokia XR21
399 € DNA
454 € Dustin Home
509 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 506 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.