Kellopuhelin on nyt hyvin yleinen vaihtoehto pienten koululaisten ensimmäiseksi puhelimeksi

Janne Yli-Korhonen

Kellopuhelin on nyt hyvin yleinen vaihtoehto pienten koululaisten ensimmäiseksi puhelimeksi
Kellopuhelin oli vielä pari vuotta sitten harvinaisuus, mutta nyt yhä useammat vanhemmat hankkivat sellaisen lapsen ensimmäiseksi puhelimeksi, Elisa kertoo.

Lasten kellopuhelimia oli viime vuoden lopulla käytössä koko Suomessa noin 30 000, ja Elisan arvion mukaan kellopuhelinmarkkina tulee viime vuoteen verrattuna kasvamaan tämän vuoden loppuun mennessä 50 prosenttia. Elisan teettämän asiakaskyselyn mukaan yli 75 % nykyisistä kellopuhelinten käyttäjistä on eskarilaisia ja ekaluokkalaisia.

"Voidaan puhua jo koko maan kattavasta ilmiöstä. Lasten kellopuhelimia käytetään koko Suomessa. Eniten kellopuhelimia otetaan käyttöön kasvukeskuksissa Uudellamaalla sekä Turun ja Tampereen seudulla", kertoo Elisan älykkään elämisen liiketoimintajohtaja Laura Puusaari.Elisassa arvioidaan, että jopa joka neljäs eskari- ja ekaluokkalainen lähtee koulutielle tänä syksynä kellopuhelin ranteessa.
Elisan arvioiden mukaan lähivuosina jopa puolella eskari- ja ekaluokkalaisten ikäryhmästä voisi olla kellopuhelin.

"Älylaitteiden täyskiellon sijaan tarvitaan ratkaisuja fiksuun laitteiden käyttöön. Vanhemmille on tärkeää tavoittaa lapsensa. Jos kouluikäiselle haluaa hankkia älylaitteen, mutta liikakäyttö mietityttää, kannattaa valita kellopuhelin. Myöhemmin on aina mahdollista ottaa kellopuhelimen rinnalle tarvittaessa älypuhelin", sanoo Puusaari.Elisan alkuvuoden myydyin lasten kellopuhelinmalli on ollut Xplora XGO3. Laitteella voi soittaa, vastata puheluihin sekä lähettää viestejä. Vanhemmat näkevät puhelimen sovelluksen kautta, missä lapsi liikkuu.

Elisan lisäksi Xplora XGO3 oli myös DNA:n suosituin malli toukokuussa ja Telialla se puolestaan oli listalla viidentenä.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
783 € CDON
1170 € Dustin Home
1179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1160 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.