Galaxy Z Fold6 on hieman ohuempi ja kevyempi, Z Flip6:ssa parempi pääkamera - mukana myös tekoälytoimintoja

Janne Yli-Korhonen

Galaxy Z Fold6 on hieman ohuempi ja kevyempi, Z Flip6:ssa parempi pääkamera - mukana myös tekoälytoimintoja
Samsung julkisti uusia laitteita Pariisissa pidetyssä Galaxy Unpacked -tilaisuudessa. Uusien laitteiden joukkoon kuuluvat muun muassa seuraavan sukupolven taittuvanäyttöiset puhelimet.

Uudet taittuvanäyttöiset puhelimet käyttävät nimiä Galaxy Z Fold6 ja Galaxy Z Flip6. Ensimmäinen on kirjan tavoin avautuva suurempi taittuvanäyttöinen laite, kun taas jälkimmäinen on pienempi, mutta avattuna tavallisen puhelimen kokoinen. Tarkemmat Samsung Galazy Z Fold6:n tekniset tiedot löydät vertailustamme.

Fold6:n kohdalla painoa on saatu pudotettua Fold5:n 253 grammasta 239 grammaan, jonka lisäksi laite on hieman ohuempi. Fold6:n mitat avattuna ovat 132.6 x 153.5 x 5.6 mm ja suljettuna 68.1 x 153.5 x 12.1 mm.

Kumpikin uusista laitteista on muotoilultaan kulmikkaampi, ja suorituskyvystä vastaa Snapdragon 8 Gen 3 -piiri. Höyrykammio Fold 6:ssa on aiempaan suurempi ja nyt myös ensimmäistä kertaa Flip-laitteessa sellainen on. Höyrykammio auttaa pitämään suorituskyvyn korkeana rasituksen alla.Rakenteellisesti kumpikin laite on nyt saanut IP48-luokituksen aiemman IPX8-luokituksen sijaan. Ensimmäisen numeron mukaisesti laitteet ovat saaneet suojan 1 mm:n kokoisia hiukkasia vastaan eli pöly ei pääse laitteen rakenteisiin ja jälkimmäisen mukaisesti laitteet kestävät veteen upottamista.

Flip6:n merkittävin uudistus löytyy kameraosastolta, sillä laitteessa on nyt Galaxy S24 -sarjasta tuttu 50 megapikselin pääkamera (OIS, F1.8, 1.0μm), kun aiemmin on käytetty 12 megapikselin pääkameraa. Myös akun kapasiteetti on noussut 3700 milliampeeritunnista 4000 milliampeerituntiin. Flip6:n tarkat tekniset tiedot löytyvät puhelinten tietokannastamme.

Kummassakin laitteessa on Android 14, ja Samsung lupaa sekä Fold6:lle että Flip6:lle seitsemän suurta käyttöjärjestelmäpäivitystä ja seitsemän vuoden ajan tietoturvapäivityksiä.

Ohjelmistossa on panostettu kasvavin määrin tekoälyyn. Esimerkiksi uutena toimintona on tuotu Fold6:een mahdollisuus piirtää kuvaan hahmotelma vaikkapa kissasta ja tekoäly sitten lisää sen kuvaan sopivasti esimerkiksi makaamaan pöydän päälle.

Laitteista löytyy myös muita tekoälytoimintoja, kuten erilaiset tiivistelmät nettisivuista tai tekstin tuotto.

"Samsungin jatkuva innovointi niin laitteiden muotoilussa kuin tekoälynkin saralla ovat varmistaneet paikkamme mobiilialan aallonharjalla. Onkin hienoa, että voimme nyt tuoda nämä kaksi teknologista edistysaskelta yhteen ja avata uusia mahdollisuuksia käyttäjille kaikkialla maailmassa. Taittuvanäyttöiset laitteemme vastaavat käyttäjien uniikkeihin tarpeisiin, ja Galaxy AI:n avulla pääsemme tarjoamaan täysin uudenlaisen käyttökokemuksen", sanoo Samsung Suomen maajohtaja Mika Engblom.Galaxy Z Fold6 ja Galaxy Z Flip6 ovat ennakkotilattavissa heti 10. heinäkuuta alkaen ja ne tulevat saataville 24. heinäkuuta.


Fold6:n hinnat alkavat 2099 eurosta ja Flip6:n osalta 1259 eurosta. Hinnat ovat hieman nousseet viime vuoden malleihin verratessa.

Alla vertailulinkit, jossa voit verrata uutuuksia niiden edeltäjiin:Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Nokia X30 – hinta laskenut -15%

Nokia X30
341 € Teknikproffset
399 € Elisa
416 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ – hinta laskenut -13%

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
297 € BIGBOX.FI
410 € CDON
427 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 342 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.