Euroopan komissio viivästyttää Googlen Motorola-kauppaa

4
Matti Robinson

Euroopan komissio viivästyttää Googlen Motorola-kauppaa
Kilpailuviranomaisten hyväksyntä saa odottaa arveltua pidempään ainakin Euroopassa. Viime elokuussa solmittu kauppasopimus Googlen ja Motorolan välillä on ollut viimeisten kuukausien ajan EU:n ja Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten syynissä. Euroopan komissio on kertonut nyt, että se tarvitsee lisäaikaa arvion valmistumiseen.

Googlen on määrä ostaa Motorolan matkapuhelinliiketoiminta, eli Motorola Mobility -yksikkö, 12,5 miljardin dollarin eli noin 8,7 miljardin euron hintaan. Google on myöntänyt, että Motorolan patenttisalkkuun käsiksi pääseminen oli ensisijaisen tärkeää. Se selittääkin pörssiarvoon suhteutettuna suuren ostohinnan.

Euroopan komission edustaja Amelia Torres kertoo Bloombergille, että tarkastelu on keskeytetty ja sitä jatketaan, kun kaupan arviointiin olennaisesti liittyvät dokumentit on saatu arvioitavaksi.



Googlen leirissä ei kuitenkaan olla huolissaan. Bloombergin haastattelussa Googlen Al Verney kertoo, että kyseessä on komission rutiinitoimenpide.

Uskomme, että komissio päätyy lopputulokseen, että kauppa on hyväksi kilpailulle, ja me jatkamme yhteistyötä komission kanssa, kun arviointiprosessin jatkuu.

Googlen edustaja Al Verney



Euroopan komission oli alunperin tarkoitus saada arvio aikaiseksi tammikuun alkuun mennessä. Euroopan komission lisäksi Yhdysvalloissa oikeusministeriö pyysi syyskuussa Googlelta lisäselvityksiä.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

2

Johan nyt alkaa muistuttamaan kommunismia tämä toiminta!! Miksi ihmeessä EU:n pitäisi hyväksyä kahden AMERIKKALAISEN yrityksen välinen kauppa?!

Vastaa
ep_
ep_

3

@2
No ihan siksi koska kilpailutilanne muuttuu myös EU-alueella Yhdysvaltojen lisäksi! Onko sana Globalisaatio tuttu?

Vastaa
perhana
perhana

4

@2
yhtähyvin voidaan sitten kysyä, miksi ihmeessä microsoftin pitää sallia kilpailevien selainten asennus myymäänsä käyttöjärjestelmään, tai miksi EU voi vaatia heitä myymään käyttöjärjestelmäänsä ilman selainta

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.