Sonyn älypuhelinkauppa hiipuu

2
Manu Pitkänen

Sonyn älypuhelinkauppa hiipuu
Samsungin voittokulku älypuhelimissa katkesi ainakin väliaikaisesti tänä keväänä, mutta helppoa ei ole myöskään Japaninmeren vastakkaisella rannalla. Sony on nimennyt älypuhelimet yhdeksi sen keskeisimmäksi kasvupilariksi, mutta tämä pilari näyttäisi kevään lukujen perusteella murtuneen.

Mobiiliyksikkö oli aiemmin Sonyn kaikkein voitollisin yksikkö, mutta keväällä se valahti 9,4 miljoonan toimitetun puhelimen myötä 20 miljoonaa euroa tappiolle. Toukokuussa yhtiö arvioi toimittavansa kirjanpitovuotensa aikana 50 miljoonaa puhelinta, mutta nyt se joutuu leikkaamaan ennustettaan 43 miljoonaan puhelimeen (menneenä vuonna noin 39 miljoonaa puhelinta). Sony ei usko puhelimien tuottavan tänä vuonna myöskään voittoa, mitä se teki vielä viime vuonna.

Onnistuminen älypuhelimissa on Sonylle erittäin tärkeää, koska älypuhelimien monipuolistuminen ajaa monia sen nykyisiä liiketoimintoja ahtaalle.



Sony aikoo yksinkertaistaa puhelimien kehitystä ja hidastaa julkaisusykliä. Xperia Z1:stä siirryttiin esimerkiksi Z2:een noin puolessa vuodessa ja jo nyt huhutaan Z3:n julkaisusta. Yhtiö aikoo harkita myös aiempaa tarkemmin mihin maihin se tuo puhelimensa myyntiin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (2)

Bodomed
Bodomed

1

Itse ainakin sain juuri hommattua ekan Xperia puhelimen joka on tuo karsitumpi M2 ja on kyllä ehkäpä paras luuri joka on ollut SII jälkeen mulla.

Toivottavasti sais Sony pidettyä hyvän hinta/laatu suhteen kurissa noilla luureilla. Niin olisi yksi taattu ostaja jatkossakin täällä.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

Eikö myös Samsung maininnut, että puhelinmallien määrä vaikuttaa negatiivisesti heidän myyntiinsä? Sinäänsä olisi hyvä, jos valmistajat keskittyisivät entistä kapeampaan, mutta laadukkaampaan tuotevalikoimaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.