Bang & Olufsen + Samsung: Serenata

1
Markus Lehtiniitty

Bang & Olufsen Samsung Serenata

Bang & Olufsenin ja Samsungin Serenata on jatkoa aikaisemmalle Serene-muotimallille. Serene-mallin hinta oli noin 1000 euroa, uuden Serenatan hinnaksi on arvioitu noin 1500 euroa. Puhutaan siis melko kalliista vempeleistä. Mikä näistä sitten tekee niin kalliita? Tyyli ja Bang & Olufsenin nimi.

Serenatassa kerrotaan panostetun erityisesti musiikkikäyttöön ja käyttömukavuuteen sekä käytettävyyteen. Muotoilun kerrotaan olevan orgaanisen pyöreä ja sopivan käteen hyvin. Serenen tapaan Serenatassa on näyttö puhelimen alaosassa.

Serenatan käyttö tapahtuu ohjauspyörän avulla, ja ohjauspyörä on siis näytön yläpuolella. Näppäimiä on vain vähän. Näytön väri vaihtelee sen mukaan onko käytössä puhelin- vai musiikkitila.

Teknisistä ominaisuuksistakin voi mainita jonkin verran, vaikka oikeasti ne ovat aika sivuseikka tällaisessa laitteessa. Verkkoyhteyksiä löytyy HSDPA-tasolle asti (parasta tällä hetkellä), sisäistä muistia on neljä gigatavua eli varsin mukavasti on tilaa musiikille, Bluetooth löytyy, ja lisäksi musiikintoistoon panostettu monin eri erikoisjutuin. PureMusic on käytännössä offline-tila, eli puhelin ei hälytä puheluista eikä tekstiviesteistä kun musiikkia kuunnellaan. Kaiken kaikkiaan Serenata on tekniseltä puoleltaan ajan tasalla.



Bang & Olufsenin ja Samsungin yhteistyö on mielestäni ollut onnistunutta, sekä Serenen että tämän uuden Serenatan osalta. Molemmat mallit ovat olleet jotain uutta, niissä on ollut uusia muotoiluideoita ja jännä idea näytön sijoittamisesta puhelimen alaosaan tavallisen näppäinten yläpuolella olevan paikan sijaan. Kallishan Serenatakin on millä tahansa mittarilla, mutta onko 1500 euroa liikaa sen tyylikkyydestä sekä käyttömukavuudesta (jos oikeasti se siis on mukava käyttää...)? Siihen tuskin on selkeää vastausta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.