iPhone 3G:tä ostettaessa aina aktivoitava liittymä

6
Markus Lehtiniitty

iPhone 3G:tä ostettaessa aina aktivoitava liittymä
Ensimmäisen iPhonen yhteydessä oli suosittua ostaa iPhone esimerkiksi Yhdysvalloista, tuoda se Suomeen, murtaa suojaukset ja näin saada iPhone toimimaan myös täällä. Näin yksinkertaisesti asiat eivät enää ole uuden iPhone 3G:n yhteydessä.

Apple kertoi uuden iPhone 3G:n esittelyn yhteydessä hinnan alentuneen merkittävästi. Yhdysvalloissa uuden iPhone 3G:n kahdeksan gigatavun muistilla varustetun version hinnaksi kerrottiin tulevan 199 dollaria, joka euroissa on noin 130 euroa. Tämä ei paljasta koko totuutta.

Uuden iPhonen ostamisesta kalliimpaa tekee kuitenkin juuri liittymäsopimus, joka aktivoidaan iPhone 3G:n myynnin yhteydessä nyt liikkeessä. Aiemmin käyttäjät itse aktivoivat iPhonensa iTunes-ohjelman kautta, jolloin liittymää ei ollut pakko aktivoida, jos tarkoituksena oli käyttää iPhonea suojausten murtamisen jälkeen muussa kuin tarkoitetussa verkossa.



iPhone 3G aktivoidaan kuitenkin heti ostamisen yhteydessä liikkeessä, joka tarkoittaa esimerkiksi Yhdysvalloista iPhone 3G ostettaessa liittymistä AT&T:n asiakkaaksi.

AT&T myy iPhonea kahden vuoden sopimuksen kera, johon kuuluu pakollisena 30 dollaria kuussa maksava datapaketti ja vähintään 39,95 dollaria kuussa maksava puhepaketti. Kahden vuoden sopimuksen ja iPhone 3G 8GB:n yhteishinnaksi tuleekin siis lähes 1900 dollaria eli lähemmäs 1300 euroa.

Onneksi tilanne ei ole aivan näin lohduton. Vaikka varsinaisesti iPhonea ei myydäkään ilman liittymää, on mahdollista avata liittymä ja sulkea se. Näin laskien iPhone 3G 8GB:n hinnaksi tulee 410 dollaria. Hinta muodostuu laitteen perushinnasta 199 dollaria, johon lisätään AT&T:n 36 dollarin aktivointimaksu ja 175 dollarin maksu liittymän sulkemisesta ennen sopimuskauden päättymistä.

Kun aiemman iPhonen kahdeksan gigatavun version hinta oli 399 dollaria, niin lukitsemattoman iPhone 3G:n hinta pysyykin siis suunnilleen samalla tasolla alkuperäisen iPhonen kanssa. On mahdollista, että jostain muusta maasta kuin Yhdysvalloista iPhone 3G:n ostamalla selviytyy halvemmalla, mutta toistaiseksi eri maiden hinnoittelusta ei ole vielä kattavaa tietoa julkistettu.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
Rasse79 (vahvistamaton)

1

Eli haetaan luurit ranskasta , missä ei kuuleman mukaan ole kytkykauppaa ,vaan kaikki puhelimet voi ostaa ilman liittymää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
peelo (vahvistamaton)

2

No ne ei myy niitä kuin rankiksille. Että se siitä. Ei tosin kyllä kiinosta jeesus-puhelin tippaakaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jeenyus (vahvistamaton)

3

Mielestäni näin alkuärsytyksen myötä ja laskeskelujen jälkeen ei pahat hinnat jos on vain valmis maksamaan. Tässä minun omat laskelmat millaiset "VOISI" ottaa Minun Sonera liittymällä: 200min+50txt+rajaton 3G+puhelin519---24kk---54,325€/kk(32,7€/kk) ilman 3G 41,425€/kk(19,8€/kk). Toki jos ei halua laskea tuota puhelina mukaan tuohon kk. maksuun niin voi vähentää 53€ sen 22€ pois. Eli taitaa tulla n. 0.5€ kalliimmaksi kuin Nokian N95. Lisänä pitää muistaa se, että iPhone omaa maailman parhaan mp3 soittimen mitä itse enemmän tarvitsen kuin esim. N95 parempaa kameraa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
thuus (vahvistamaton)

4

Ostin thaimaasta tuon ja samalla ne myi mulle sellasen pienen sirun joka laitetaan sim kortin vierustoveriksi ja se siru ohittaa lukituksen, ja se makso alle 10 egee eli haistakaas vittu :D ja itse puhelin noin 140 euroa, eikä oo feikki että tuota, murehtikaa te vain.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vastatkaa (vahvistamaton)

6

Mutta toimiiko puhelin jos on vaikka löytänyt tai saanut kaverin vanhan, niin onko sitten pakko ostaa siihen soneran liittymä, vai voiko niin edes tehdä? Ja pystyykö puhelimen aktivoida toisella liittymällä?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.