HTC:n MAX 4G yhdistää GSM:n ja WiMAX:in samaan laitteeseen

1
Markus Lehtiniitty

HTC:n MAX 4G yhdistää GSM:n ja WiMAX:in samaan laitteeseen
HTC:n MAX 4G on tiettävästi ensimmäinen puhelin, jossa yhdistyvät perinteisten GSM-puhelinverkkojen tuki ja tuki WiMAX-verkoille. WiMAX on uusi yhteystekniikka, joka tarjoaa nopeita yhteyksiä ja voidaan nähdä jopa neljännen sukupolven verkkoteknologiana.

MAX 4G on tulossa toistaiseksi markkinoille vain Venäjällä, missä laitetta tulee yksinoikeudella myymään Scartel Yota-WiMAX-verkossaan käytettäväksi.

WiMAX:in ohella MAX 4G:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 3,8 tuuman suuri kosketusnäyttö (tarkkuus 480x800 pikseliä), kahdeksan gigatavun sisäinen tallennusmuisti, viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet, GPS-paikannus ja FM-radio. MAX 4G on kolmitaajuus-GSM-puhelin ja tukee GSM-verkoissa GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä. Puhelimen käyttöjärjestelmä on Microsoftin Windows Mobile 6.1 Professional, jota on parannettu HTC:n itse kehittämällä TouchFLO 3D -käyttöliittymällä.

HTC MAX 4G:n hinnaksi Venäjällä on tulossa noin 840 euroa kahden vuoden liittymäsopimuksella. Sopimukseen sisältyy kuitenkin ilmeisesti myös ilmaista musiikki- ja videosisältöä.



Muun muassa Nokiallakin on ollut jo aiemmin Yhdysvaltain markkinoilla WiMAX-laite, Nokia N810 WiMAX Edition, mutta toistaiseksi puhelintoiminnallisuuden ja WiMAX:in yhdistävää laitetta Nokia ei ole esitellyt.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € Proshop
406 € CDON
438 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
169 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
malagant (vahvistamaton)

1

Tähän sopisi vielä mainos Oulusta, jossa avataan lähes 130 neliökilometriä kattava ilmainen WiMAX-verkko joulukuun alkupuolella. Kaikkiin puhelimiin WLAN-yhteyden kaveriksi WiMAX ja äkkiä! :) Ja tietty läppäreihin myös.

(http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=35533)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.