Tällaisia puhelimia Google suunnitteli Androidin oston jälkeen

11
Manu Pitkänen

Tällaisia puhelimia Google suunnitteli Androidin oston jälkeen
Googlen ja Oraclen väliseen oikeusjuttuun liittyvistä dokumenteista on paljastunut millaisia puhelimia Google suunnitteli vuonna 2006 -- Googlen Android-oston jälkeisenä vuonna.

Konseptipuhelimista löytyi pystysuuntainen QWERTY-näppäimistö. Ulkonäkö vastaa hyvin paljon Googlen työntekijöille jaettua puhelinta, joka oli tarkoitettu Android-alustan testaamista varten. Ensimmäinen markkinoille tullut Android-puhelin oli HTC:n valmistama Dream, jonka design poikkeaa varsin paljon Googlen ensimmäisistä hahmotelmista.

Konseptipuhelimien tarkemmista teknisistä ominaisuuksista ei ole tietoa, mutta The Vergen mukaan Google työskenteli vuonna 2006 kolmen TI:n OMAP850 -pohjaisen puhelimen parissa.




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Kommentit (11)

Jonahan
Jonahan

4

En nyt oikein ymmärrä mikä tämän uutisen pihvi on. Oletin, että kaikille oli selvää Androidin olleen aluksi BlackBerry-kopio. iPhonen jälkeen toki tajuttiin nopeasti, että kosketusnäytöt ovat tulevaisuus ja Android muokattiin tukemaan niitä(kin). Ja siinä onnistuttiin montaa muuta paremmin ja nopeammin, koska ei tarvinnut miettiä taaksepäinyhteensopivuutta ja alustakin oli modernimpi kuin moni kilpailija.

Se, että Dream poikkeaa huomattavasti jutun kuvista, selittyy aika täydellisesti sillä, että välissä on noin kolme vuotta, joista pari vuotta oli iPhone-huumaa.

Vastaa
roponen
roponen

5

"Every once in a while there comes a revolutionary product that changes everything."

No paljonhan se iPhone muutti, mm. Androidin ja tästä syystä androidia kutsutaankin iPhonen kopioksi. Ja siksi herra sitaatin lausuja suhtautui androidiin hivenen penseästi. Kai he ovat jo oikeudessa selvittäneet että noin saa kopioida joten ei kai siinä mitään. Ja markkinat ovat sittemmin kertoneet että pitääkin kopioida :)

Kaikki kunnia Applelle jään murtamisesta kosketusnäyttölaitteiden osalta. Ovat sen kyllä ansainneet. Mutta maailmaan mahtuu muutama järjestelmä elämään rinnakkain ja vaihtoehtoja pitääkin olla. Se on vain tervettä. (paitsi jos softakehittäjiltä kysytään... ei kysytä tänään)

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

10

Paska tai paras huutelut on vielä tässä vaiheessa aika turhia, julkaisunkin yhteydessä jokainen voi kehittää asiasta oman mielipiteen. Tietenkin voidaan vertailla raudan tehoa ja huudella siinä yhteydessä parasta ja paskaa jos sattuu huvittamaan, mutta vaikka olisikin heikko laite(jota tämä nyt ei kuitenkaan varmasti ole) niin kelpaa varmasti joillekin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.