Windows Phone 8 -päivityksen julkaisupäivä paljastui

12
Teemu Laitila

Windows Phone 8 -päivityksen julkaisupäivä paljastui
Microsofin lokakuusta ja koko loppuvuodesta on tulossa erittäin kiireinen. Lokakuun lopusta alkaen yhtiö tuo viimein virallisesti julkisuuteen kaikki uuden sukupolven Windows-tuotteet puhelimille, tableteille ja tietokoneille.

ZDNetin Mary Jo Foley kertoo omiin lähteisiinsä perustuen, että jo aiemmin tiedossa olleen 26.10 tapahtuvan Windows 8 -järjestelmän julkaisun lisäksi Windows Phone 8 -järjestelmä julkaistaan vain kaksi päivää sen jälkeen eli 29.10. Ensimmäiset Windows 8 -laitteet (kuten Microsoftin oma tabletti Surface) tulevat myyntiin heti 26. päivä, mutta "virallisesta" julkaisuista huolimatta puhelimia saadaan odottaa vielä muutama viikko. Foleyn lähteiden mukaan ensimmäiset WP8-puhelimet saapuisivat siis myyntiin marraskuun alkupuoliskolla.

Windows Phone 8 -julkaisujen pää saatiin kuitenkin auki jo viime viikolla, kun Samsung yllätti kaikki julkaisemalla oman WP8-mallinsa ennen ensimmäiseksi veikkailtua Nokiaa. Nokian odotetaan julkaisevan ainakin kaksi Windows Phone 8 -puhelinta ylihuomenna New Yorkissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Silti Nokian tai Samsungin nyt esitellyt mallit saapuvat kauppojen hyllyille aikaisintaan marraskuussa.



Windows 8 - ja Windows Phone 8 -julkaisujen lisäksi Microsoftilta odotetaan tälle syksylle vielä Xbox-päivitystä, jonka myötä yhtiön kaikki kuluttajatuotteet noudattavat samaa ruudullista MetroWindows 8 -tyyliä. Jos Microsoftin julkaisuaikataulu pitää, yhtiö on erittäin hyvin varustautunut joulusesonkiin, joka on vuoden parasta myyntiaikaa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Kommentit (12)

Anonyymi käyttäjä
Jussi52 (vahvistamaton)

1

Eli Nokia ainoana puhelinvalmistajana missaa joulumarkkinat. iPhone 5 julkaistaan pian ja pukinkontteihin halutaan se. Toinen vaihtoehto huippumalliksi on Samsung Galaxy SIII.

Lumia 920 ei kiinnosta ketään enää siina vaiheessa kun jouluksi luureja hankitaan, koska puhelimelle ei saa järkevää softaa, se on ylihintainen ja arvosteluita laitteesta ei ole. Lisäksi lehdet ovat täynnä iPhone 5 - vai Galaxy S3 -arvosteluita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
puh.joht. (vahvistamaton)

2

@2. Olettamuksia. Kuka helvetti ostaa puhelimen jouluksi lokakuussa tai marraskussa? 920 tulee myymään todella hyvin, varsinkin jos siinä on pureview. Iphonet on nähty ja uusi ei tule tarjoamaan mitään vanhaa verrattuna.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

3

@2
Millä logiikalla tästä uutisesta sait johdettua, että Nokia missaisi joulumarkkinat? Tai jos missaisikin, niin olisi ainoa..
Jos sulla on jotain muuta faktaa, niin jaa toki nekin.

Lehdet myös tulee varmasti olemaan enemmän täynnä WP8 arvosteluita, koska kyseessä on käytännössä uusi käyttöjärjestelmä.

Olikos sulla jotain muuta mielenpäällä? ;)

Vastaa
ep_
ep_

5

Jep otsikko tosiaan johtaa harhaan. Päivitys, jota ei ole olemassa hmm...

Ja pikkuinen aikamuotovirhekkin sattui artikkeliin:

Lainaus:

Nokian odotetaan julkaisevan ainakin kaksi Windows Phone 8 -puhelinta ylihuomenna New Yorkissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.


"Pidettävässä" ehkä kuitenkin.

Ja tosiaan tuo korjattu virhe tuosta entisestä "Metro tyylistä"... Tainnut ajatus karkailla kirjoituksen aikana, tai oikoluku jäänyt välistä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@3 @4
Jotta elektroninen vimpain ehtisi kunnolla jolumarkkinoille on se julkistettava viimeistään syys-lokakuussa. Silloin saadaan tehtyä tuotannon ramp-up kunnolla ja saadaan shipattua kamat Kiinasta laivalla ympäri maailmaa. Lentorahti on nopeampi, mutta syö katteita.

Myös erinäisten jällenmyyjien kanssa on tehtävä diilit paljon ennen marraskuuta, tai ehtii vasta seuraavan joulun kuvastoon.

Jos uutisen päivämäärät pitävät, haiskahtaa se rajatulta shippaukselta muutamalle markkinalle hieman ennen joulua. Harmittava takaisku.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

5@
>Mikäs päivitys se sellainen on jota ei voi päivittää?
>Harhaanjohtava otsikko.

Kyllä WP8:n voi aikanaan päivittää ja päivityksiä siihen siis tulee.

Otsikosta huolimatta itse jutussa ei kerrottu mitään Windows Phone 8 päivityksestä, saati sen julkaisu päivästä, eli otsikko pelkkää klikkikalastelua.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

9

@7 En nyt vetäisi ihan noin dramaattisia johtopäätöksiä. Nokianhan on huhuttu julkaisevan laitteensa kuluvalla viikolla ja Samsung jo ehtikin yhden laitteen julkaisemaan. Tuotanto on voitu aloittaa jo hyvissä ajoin ennen laitteen julkaisua, ja luultavasti tärkeimmät jälleenmyyjätkin ovat jo olemassa. Muidenkin haalimiseen jää vielä useampi kuukausi ennen joulumarkkinoita.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

10

@7
Julkaisu syyskuun ekalla viikolla ja myyntiin mahdollisesti lokakuun lopulla. Eikö ne ole ennen marraskuuta molemmat?

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. ;)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

@11
Voishan ne teoriassa tulla vaikka tänään, mutta spekuloin nyt uutisen pohjalta, jossa sanottiin että käyttis julkistetaan myöhään lokakuussa ja puhelimet tulevat myyntiin vasta viikkoja sen jälkeen.

Mary Jo:lla pitäisi kyllä olla ihan hyvät lähteet MS-asioissa, mutta toki toivon, että tässä tapauksessa hän on väärässä. Joulumarkkinaa ei saisi missään nimessä töpeksiä, Nokian track record on vaan aika synkkä viimeisten joulujen osalta.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

12

@12
Ok. Ensimmäinen pointtisi oli kuitenkin "julkistus ajoissa". Se täyttyy ainakin. :)

Totta on, että Nokian aikasemmat "joulusuoritukset" ei oo mairittelevia. Toivotaan siis parempaa. Ite ainakin haluisin tehdä tulevan luurin vaihtoni tänä vuonna. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.