Google ja Samsung ovat huolissaan Microsoft-Nokia-kaupan vaikutuksista

Manu Pitkänen

Google ja Samsung ovat huolissaan Microsoft-Nokia-kaupan vaikutuksista
Google ja Samsung ovat kertoneet olevansa huolissaan Microsoft-Nokia-kaupan vaikutuksista patenttien lisensointimaksuihin Kiinan kauppaministeriölle (MOFCOM). Aiemmin ZTE ja Huawei kertoivat ministeriölle peloistaan, että kauppa saattaa korottaa lisenssimaksuja.

Asiasta uutisoineen Bloombergin mukaan Googlen ja Samsungin huolena on lisäksi se, että Microsoft tiukentaa otettaan älypuhelinmarkkinasta ja käyttää patentteja lyömäaseena. Julkisuudessa liikkuneiden arvioiden mukaan Microsoft tienaisi noin kaksi miljardia dollaria Android-valmistajien kanssa solmituilla lisensointisopimuksilla. Kaupassa Nokia omistaa edelleen patentit, mutta Microsoft lisensoi laiteliiketoimintaan liittyvät patentit.



Kiinan kauppaministeriö käsittelee parhaillaan Microsoftin ja Nokian välistä kauppaa. Bloombergin haastattelemien sisäpiirilähteiden mukaan viranomaiset aikovat todennäköisesti hyväksyä kaupan, mutta he saattavat asettaa siihen joitain vaatimuksia, joilla varmistetaan etteivät lisenssimaksut kasva kaupan myötä. Eurooppalaiset hyväksyivät kaupan joulukuussa, mutta samalla viranomaiset kertoivat tarkkailevansa Nokian lisenssipolitiikkaa.

Samsung on maailman suurin matkapuhelin- ja älypuhelinvalmistaja. Googlen kehittämän Androidin markkinaosuus älypuhelimissa oli IDC:n mukaan viime vuoden lopulla 78 prosenttia. Google ja Samsung kertoivat alkuvuonna solmineensa ristiinlisensointisopimuksen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € Proshop
406 € CDON
438 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
169 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.