Cambridge Mechatronics aloittamassa optisen kuvanvakausratkaisun massatuotannon

Manu Pitkänen

Cambridge Mechatronics aloittamassa optisen kuvanvakausratkaisun massatuotannon
Cambridge Mechatronics ilmoitti MWC-messuhuuman aikoihin, että se aloittaa lisätyövoiman rekrytoinnin sen optisen kuvanvakaimen (Smart Metal OIS -aktuaattori) massatuotannon aloittamisen takia. Viime vuoden elokuussa yhtiö kertoi aloittaneensa sample-versioiden toimitukset älypuhelinvalmistajille ja marraskuussa tiedotettiin optisen kuvanvakaimen läpäisseen vaaditut luotettavuustestit.

Brittiyhtiön näkemyksen mukaan optisesta kuvanvakaimesta tulee tulevaisuudessa älypuhelimien vakiovaruste samaan tapaan kuin automaattitarkennus on nykyään. Puhelimissa käytettävien OIS-järjestelmien toimitusketjujen alhainen volyymi on kuitenkin rajoittanut tekniikan käyttöönottoa puhelimissa.

Nokia on hyödyntänyt puhelimissaan STMicroelectronicsin tekniikkaa (vapautui kaikkien käyttöön vuoden alussa) ja muutamissa Android-puhelimissa (Nexus 5, HTC One, Zubia Z5S ja LG G2) on käytetty InvenSensen toimittamaa ratkaisua.



CM:n mukaantulo markkinoille parantaa OIS-järjestelmien saatavuutta. Yhtiön mukaan se työskentelee parhaillaan yhteistyökumppaneiden kanssa, joilla on kokemusta hyvin korkeista tuotantovolyymeistä.

Cambridge Mechatronics nousi otsikoihin tämän vuoden alussa, kun selvisi, että Apple haki patenttia VCM-pohjaiselle optiselle kuvanvakaukselle. Keksijäksi patenttihakemukseen oli merkitty 12 vuotta Cambridge Mechatronicsin teknologiajohtajana työskennellyt Richard Topliss, joka on ollut Applen palkkalistoilla vuodesta 2012 lähtien. Toplissin johdolla CM kehitti muistimetalliin perustuvan automaattitarkennuksen ja samaa tekniikkaa aiotaan hyödyntää tulevassa OIS-ratkaisussa. Nomura Securities arvioi ennen patenttihakemuksen julkistusta, että myöhemmin tänä vuonna julkistettavassa iPhonessa on optinen kuvanvakain.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.