Intia määräsi Nokialle erityistilintarkastuksen – tehtaalla alkaa nälkälakko

2
Manu Pitkänen

Intia määräsi Nokialle erityistilintarkastuksen – tehtaalla alkaa nälkälakko
Intia on määrännyt Nokialle erityistilintarkastuksen, jossa pengotaan matkapuhelinvalmistajan toimintahistoria perinpohjaisesti käynnissä olevan verosotkun selvittämiseksi.

Asiasta uutisoineen Wall Street Journalin mukaan tarkastus voi mutkistaa Nokian puhelinliiketoiminnan myyntiä Microsoftille. Alun perin kaupan arvioitiin tulevan voimaan tämän vuoden tammi-maaliskuussa, mutta päivitetyn aikataulun mukaan tarvittavat viranomaishyväksynnät saataisiin huhtikuun aikana.

Intian määräämä erityistilintarkastus voi kestää Wall Street Journalin mukaan jopa puoli vuotta. Microsoftin edustajan mukaan tarkastus ei vaikuta kaupan toteutumisen aikatauluun.

Nokian Chennain tehtaalla järjestetään tänään yhden päivän kestävä nälkälakko. Mielenilmauksella halutaan varmistaa, ettei työpaikat vähene matkapuhelinyksikön kaupan takia.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (2)

Boss93
Boss93

1

woo... jopa yhden päivän kestävä nälkälakko! eihän päivässä ehdi edes tulla nälkä :) Taitavat Intialaiset yrittää nyt pumpata kaiken mahdollisen rahan irti Nokiasta, kun vastassa ei vielä ole maailman suurimpiin yrityksiin kuuluva Microsoft valtavalla juridisella osaamisellaan!

Vastaa
Giis
Giis

2

Erityistilintarkastus olisi varmaankin ihan täällä koto-Suomessakin paikallaan. Moni kun on arvioinut koko kauppaa Microsoftille sellaiseksi, että se olisi pörssiyhtiönä ainakin joltain osin laiton. Verokikkailujen lopputulokset ovat ainakin näin ulkopuolisen silmin -jos nyt ei suoranaisesti laittomia, niin- hyvin erikoiset, eikä lopputulokseen saa edes kunnollista vastausta verottajaltakaan. Asia pyyhitään vain toteamalla "Näin tapahtui" sen enempiä perustelemati.

Myös hyvin erikoista, että yrityksestä on nosteltu ylimmän johdon omaan yksityiseen käyttöön käytännössä satoja miljoonia, vaikka samaan aikaan firma on tehnyt samoja summia tappiota. Samaan aikaan tuet olleet myös samassa hintahaarukassa. Toisaalla samanlaista toimintaa ihmeteltiin, kun eräs Bitcoin-pörssi toimi ihan samoin. Sielä toiminta torpattiin tyystin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.