Google vaihtaa Nexus-laitteet Android Silveriin?

2
Juha Tuppi

Google vaihtaa Nexus-laitteet Android Silveriin?
Googlen puhutaan uhraavan Nexus-puhelimensa päästäkseen huipputason laitteiden markkinoille uusilla Android Silver -laitteilla.

The Vergen mukaan Googlen Nexus-laitteiden ideaa ei hylätä: Android Silver -projekti tulee edelleen värväämään valmistajia tekemään Android-laitteita, jotka noudattavat tarkasti Googlen näkemystä puhtaimmasta mahdollisesta Android-kokemuksesta. Laitteiden hintaluokkaa ja laatutasoa tullaan kuitenkin ilmeisesti hinaamaan ylöspäin, sillä Google haluaa kilpailla Android Silver -laitteillaan muiden valmistajien kärkipään tuotteiden kanssa. Tämä tarkoittaa Applen iPhonejen lisäksi myös Samsungin esittämään haasteeseen vastaamista Android-markkinoilla.

Googlen mukaan houkuttelemista valmistajista mainitaan todennäköisimpinä LG ja Motorola, mutta ottaen huomioon että muiltakin valmistajilta löytyy Google Play Edition -versioita älypuhelimistaan, esimerkiksi Sony, Samsung ja HTC eivät ole poissuljettuja ehdokkaita yhteistyökumppaneiksi.



Lähteen mukaan Google on valmistautunut satsaamaan Android Silver -projektiin huomattavia summia, erityisesti mainontaan ja markkinointiin: yhtiö on esimerkiksi suunnitellut perustavansa erityisesti ohjelmistonsa esittelyyn tarkoitettuja Android-toimipisteitä kauppoihin. Googlen panostus näkyy myös suunnitellussa aikataulussa: ensimmäiset Android Silver -laitteet olisi tarkoitus tuoda markkinoille jo ensi vuonna alkaen Yhdysvalloista ja muista kehittyneemmistä markkina-alueista.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Kommentit (2)

jorgga
jorgga

1

Mielestäni nuo Nexus laitteet on ollut laadun ja tekniikan osalta aika ylistettyjä ja huippupään laitteita. Tämän uutisen jäljiltä jäi vain sellainen kuva, että tehdään laitteita niinkuin ennenkin, mutta myydään ne korkeammalla hinnalla, jotta ihmiset jotka luulevat kalliin olevan parempaa ostavat niitä?

Vastaa
johku12
johku12

2

^Sama mielikuva jäi. Okei, esim. nexus 4 ei ilmaantuessaan aivan täysin kilpaillut SIII kanssa, mutta riittävän lähellä oli, jotta jokainen ns. tehokäyttäjä pystyi oston itselleen perustella. Nexus 7 tableteissa esimerkiksi oli hyvää perusrautaa edulliseen hintaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.