Suomalainen älypuhelin ennakkomyyntiin huomenna – onko Zilta seuraava menestystarina?

5
Matti Robinson

Suomalainen älypuhelin ennakkomyyntiin huomenna – onko Zilta seuraava menestystarina?
Kahden suomalaismiehen perustama kännykkäyritys on saamassa esikoistuotteen ennakkomyyntiin. Zilta on Lari Nummisen ja Jukka Kekäläisen viime vuonna perustama yritys, joka kehittää omaa älypuhelinta. Edullinen ja yksinkertainen älypuhelin on tarkoitettu erityisesti ensimmäiseksi älypuhelimeksi.

Zilta aloittaa Dublinissa rahoitetun laitteen ennakkomyynnin huomenna, mutta konsepti on kehitetty kotona Suomessa. Perustajien inspiraatio lähti omista vanhemmista, jotka eivät käyttäneet älypuhelimiaan kovinkaan tehokkaasti.

"Huomasimme, että moni asia oli tehty turhankin monimutkaiseksi. Oli liikaa eri sovelluksia näkyvillä ja yksinkertaisetkin jutut, kuten omien kontaktien hallinta oli tehty hankalaksi", kertoo Lari Numminen vanhempien Android-kokemuksesta. Alkuun konseptia kokeiltiin Google Play -kaupan välityksellä jaettavana kustomointina, joka sai positiivisen vastaanoton.

Lopulta Irlannin Digitaaliselta Tutkimuskeskukselta (NDRC) saatu tuki ja käyttäjäpalautteet yli 10 000 betatestaajalta muuttuivat puhelimeksi. Puhelimen laitteisto on tehty Kiinassa räätälöitynä ja siinä on pyritty varmistamaan, että hinta on kohdallaan ominaisuudet huomioon ottaen.



Tekniikasta mainitaan muun muassa Mediatekin neliytiminen 1,3GHz MTK6582-piiri, viiden tuuman qHD-näyttö, gigatavu RAM-muistia, 4 gigatavua tallennustilaa, 5 ja 2 megapikselin kamerat, 1800 milliampeeritunnin akku, sekä kaksi SIM-paikkaa. Käyttöjärjestelmänä on Android 4.4 ja sen päälle on rakennettu oma, helppokäyttöinen käyttöliittymä. Puhelimen nimi on Zilta ja sitä myydään 139 euron hintaan.

Lisätietoja laitteesta löytyy osoitteesta Zilta.co.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C30 – hinta laskenut -41%

Realme C30
88 € Bigbox
105 € CDON
149 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 148 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Oppo A17 – hinta laskenut -30%

Oppo A17
69 € DNA
99 € Elisa
139 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Asus ROG Phone 6 – hinta laskenut -30%

Asus ROG Phone 6
764 € RDE.FI
1089 € Gigantti
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1089 €

Kommentit (5)

_kooma_
_kooma_

1

Ziltan sivujen mukaan puhelimessa olisi 4GB RAM:ia ja 1GB ROM:ia, eli jos noita voisi uutiseen korjailla, ellei tiedot valmistajan sivuilla olle väärin?

Lainaus:


Fast and responsive

A quadcore 1.3 GHz processor, 4GB RAM and 1GB ROM make Zilta fast and responsive.-

Itse laitteesta, vaikuttaisi ihan mielenkiintoiselta kapistukselta. Ainakaan hinnan ei pitäisi olla este menestykselle, toivottavasti tästä saadaan kuulla lisää.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _kooma_:

Ziltan sivujen mukaan puhelimessa olisi 4GB RAM:ia ja 1GB ROM:ia, eli jos noita voisi uutiseen korjailla, ellei tiedot valmistajan sivuilla olle väärin?


Ziltalla mennyt noi väärinpäin. (32-bittisen ARM-suorittimen kanssa 4 gigatavulla RAM-muistia ei oikein ole käyttöä, ja kaikki muutkin MTK6582-luurit ovat tuota sarjaa)

Vastaa
_kooma_
_kooma_

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:

Ziltalla mennyt noi väärinpäin. (32-bittisen ARM-suorittimen kanssa 4 gigatavulla RAM-muistia ei oikein ole käyttöä, ja kaikki muutkin MTK6582-luurit ovat tuota sarjaa)

Ok. Kiitokset infosta, en kauheasti ole noihin mobiili prossuihin tutustunut. Kuitenkin ihan mielenkiintoinen laitos tulossa, varsinkin kun on Suomalaista käsialaa..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kaimaanikko (vahvistamaton)

4

Nayton resoluutio loytyy sivulta shop.zilta.co:
Display5.0 inch IPS qHD display
eli se on 540x960

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti "uutinen":

"Huomasimme, että moni asia oli tehty turhankin monimutkaiseksi. Oli liikaa eri sovelluksia näkyvillä ja yksinkertaisetkin jutut, kuten omien kontaktien hallinta oli tehty hankalaksi"


Edes heidän sivuillaan ei osunut silmiin mitä he ovat tehneet. Mainos videossa ei näkynyt itse laitetta ja sen spesiaali ominaisuuksien esittelyä.


Muutama kuva löyty, samanlaisia kuin uutisen kuvat. Ehkä se juju on vielä piilossa.

Muuten mielikuvaksi jää se että kyse tosiaan siitä mitä kuvissa näkuu, isot sovellus kuvakkeet... ja 6kk ennakkomaksu kiinalaiset halppis luurista.

Jos tuota markkinoidaan Suomeen, niin uskottavuutta ei lisää suomenkielen puute.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.