Galaxy S5 saa sormenjälkilukijan, monipuolisempi kuin iPhonessa?

Matti Robinson
18. helmikuuta, 2014 13:00

Olemme kertoneet useista Galaxy S5 -huhuista ja ainakin näennäisesti varmistuneista ominaisuuksista. Eilen vahvistui hurja 2560 x 1440 -resoluution näyttö ja aiemmin tänään 16 megapikselin 16:9-kuvia ottava kamera. Nyt on aika paljastella tietoja huippupuhelimen sormenjälkilukijasta, josta kertoo SamMobile.
SamMobilen mukaan laitteen sormenjälkilukija on sijoitettu iPhone 5s:n tapaan kotinäppäimeen, eikä näyttöön kuten aiemmin on huhuttu. Aivan iPhonen tavoin sormejälkilukija ei toimi, sillä siinä sormea liu'utetaan koko sormenjäljen saamiseksi. Kuten Applen tapauksessa, sormenjälkilukija ei toimi kosteilla sormilla. Lukiessa sormenjälkeä Galaxy S5 näyttää reaaliajassa näytöllä kuvaa sormenjäljestä.
Galaxy S5 tunnistaa kaikkiaan 8 sormenjälkeä, joita on mahdollista ohjelmoida avaamaan sovelluksia tai tekemään tiettyjä toimintoja. Yksi sormenjäljistä on kuitenkin varattu lukituksen avaamiseen. Samsung tuo sormejäljen monipuolisemmin myös käyttöjärjestelmän puolelle, toisin kuin Apple. SamMobilen mukaan laitteesta löytyy Personal Folder -hakemistot ja Private Mode -tila, jotka vaativat sormenjälkilukijan käyttöä.
Ohimennen SamMobile kertoi myös, että Galaxy S5:ssä on edelleen fyysiset näppäimet ruudun alla, kuten aiemmissakin lippulaivamalleissa.
Mikäli kaikki SamMobilen tiedot pitävät paikkansa, niin vaikuttaa, että Galaxy S5:n sormenjälkilukija on huomattavasti iPhonea monipuolisempi, mutta toisaalta on vaikea kuvitella, että sillä saa luettua sormenjäljet yhtä nopeasti kuin omenapuhelimella. Vaikuttaa kuitenkin, että SamMobilen sisäpiiritiedot ovat varsin uskottavia.
Nähtäväksi jää, kun Samsung julkistaa Galaxy S5:n ensi maanantaina.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Apple iPhone sormenjälki sormenjälkilukija Samsung Galaxy S5 Unpacked
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.