Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy S5 nostattaa kaiken viidenteen potenssiin

9
Matti Vähäkainu

Galaxy S5 nostattaa kaiken viidenteen potenssiin
Samsung on kutsunut lehdistön yhtiön viidenteen Unpacked-tapahtumaan, joka järjestetään Mobile World Congressin avajaispäivänä Barcelonassa. Yhtiön odotetaan esittelevän tapahtumassa uuden Galaxy S5:n.

Samsungin esittelemän julisteen mukaan kaikki laitteen ominaisuudet on nostettu viidenteen potenssiin. Jopa tapahtuman nimi on Unpacked5. Kuvan mukaan Galaxy S5 (tai Galaxy S5) nostaa viiden potenssiin nopeuden, ulkoilman, uteliaisuuden, hauskuuden, sosiaalisuuden, tyylin, yksityisyyden, kuntoilun ja elämän.

Melkoisen kova usko on jälleen Samsungilla uuteen lippulaivaan, mutta edeltäjien myyntimäärillä on kenties syytäkin. Mitään kummempaa kuvasta on vaikea poimia, mutta toivoa sopii, että ulkoilma tarkoittaisi vaikkapa veden- ja pölynkestävää puhelinta sekä tyyli aidosti laadukasta rakennetta ja hyvää ulkonäköä.

Mitä teille tulee mieleen Samsungin kutsusta?Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

keskonen
keskonen

2

Tulee mieleen, että korealaisilla ei ole tyylitajua. Kaukoidässä vetoaa enemmän kaikkea -häly, kun taas Euroopassa arvostetaan enempi minimalismia ja tiukkaa fokusta.

Tulossa on jälleen bloatwarea täyteen tuutattu ylihintainen Samsung.

Vastaa
Siggy
Siggy

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Gereti:

* Kuvan mukaan Galaxy S5 (tai Galaxy S5)*

Wat, tuliko typo tai jtn? :confused:

Superscript puuttuu siitä. Korjataan.

Vastaa
R4ndom1
R4ndom1

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keskonen:

Tulossa on jälleen bloatwarea täyteen tuutattu ylihintainen Samsung.

Boatware ne on aina täynnä, mutta en ylihintaisesta puhuis. Ois hieno kun noita puhelimia vois ostaaa vanilla androidilla, eikä tarvis rueta leikkimään custom romien kanssa.

Vastaa
Taeco
Taeco

5

"Tyyli" tarkoittanee samanlaista ulkoasua, kuin uusimmassa Notessa ja kaikissa muissakin uusimman sukupolven Galaxy -laitteissa. Eli toisinsanoen muovinen kehys joka matkii alumiinia ja tekonahkainen (muovinen) takakansi. Näyttää kieltämättä paremmalta, kuin Samsungin aikaisempi design.

Vastaa
Kiedis
Kiedis

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Boatware ne on aina täynnä, mutta en ylihintaisesta puhuis. Ois hieno kun noita puhelimia vois ostaaa vanilla androidilla, eikä tarvis rueta leikkimään custom romien kanssa.

Eikös juuri Etelä-Koreassa tullut voimaan laki, jonka mukaan esiasennetut sovellukset on voitava poistaa laitteesta? Jää toki nähtäväksi, koskeeko tämä pelkästään sikäläisiä laiteversioita vai onko sovellusten poisto mahdollista myös täällä. Mutta toisaalta, mukana tulleilla sovelluksilla ei ole tähän päivään mennessä ollut merkittävää negatiivista vaikutusta laitteen suorituskyvyn tai tallennustilan riittämiseen suhteen, vaikkei kaikkia sovelluksia käyttäisikään.

Odotettavissa oleva tyyli on huomattavasti aiempaa parempi, vaikkei aiempikaan (S4) ollut sinänsä heikko. Pehmeän takakuoren ansiosta laite pysyy paremmin kädessä ja näyttää huomattavasti tyylikkäämmältä. Nähtäväksi jää, onko laitteen kehyksissä metallia, mutta eipä silläkään juuri ole minkään suhteen merkitystä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

7

Vähän saa fiiliksen että tulossa on laite jossa kaikkea on vähän parannettu, mutta mitään ihmeempää ei saada.

Vastaa
ep_
ep_

9

En itse kyllä odota mitään ihmeellistä. Pohjimmiltaan laite lienee hieman muuteltu Note 3. Rakenteen osalta Samsung jatkanee linjaansa eli Samsung luultavasti jälleen tarjoaa muovia, muovia ja muovia. Ulkonäöltään laite lienee samanlainen kuin Note 3.

Mitä tulee tuohon julisteessa vihjailtuun "ominaisuuspuoleen", niin kaikki listassa mainitut asiat lienevät sopivia lähinnä markkinointiin. S4:n "ominaisuudet" (eleohjaus, "etäkosketus", terveysjutut ym.) ainakin ovat tähän mennessä osoittautuneet enimmäkseen markkinointikikoiksi, sillä mitään käytönnön hyötyä niistä ei ole ollut. Odotan Samsungilta siis jälleen ominaisuuksia, jotka ovat omiaan markkinoimaan tuotetta, mutta käytönnön hyötyä ominaisuuksista tuskin tulee olemaan.

Itse odotan enemmänkin HTC:n uutta mallia ("M8"), sillä HTC on mielestäni onnistunut aiemminkin keskittymään oikeasti tärkeisiin asioihin, kuten kaiuttimien laatuun sekä puhelimen rakenteeseen/tuntumaan. HTC Onessa oli ehkä yksi pieni kompastuskivi: Kamera (ja ehkä MicroSD-paikan puute). Nyt Onen 4mpix kamera ei aivan onnistu tallentamaan tarpeeksi yksityiskohtia. Uuteen malliin on siis toiveissa vaikkapa 8mpix "Ultrapixel"-kenno kuvanvakaajalla ja muistikorttipaikka. :-)

Eli olen sitä mieltä, että Samsung on jo nähty. Samsungin puhelimien menekki perustuu massiiviseen markkinointiin, ei puhelimien laatuun. Nykyisen sukupolven laitteista HTC One vie voiton S4:stä, ei epäilystäkään.

Huvittavinta on se, että Motorolan "halpispuhelin" Moto G on samaa tasoa kuin S4. Merkittävin ero S4:n hyväksi on vain kamera. Spekseissä S4 vie pisteet, mutta käyttäjälle pienet erot laitteiden spekseissä eivät kyllä juuri näy. Moto G tuntuu laadukkaalle ja toimii hienosti (sekä nopeasti). Hintaero on kuitenkin huikea (S4 3x kalliimpi kuin Moto G). (Moto G löytyy talosta, eli laitteesta on ihan omakohtaisia kokemuksia). Jos minun pitäisi valita jompi kumpi kahdesta seuraavasta vaihtoehdosta, valitsisin ehdottomasti ensin mainitun:
1. Moto G + erillinen n. 300€ kamera (yht. n. 500€)
2. Galaxy S4 (n. 500€)
Syynä valinnalle on yksinkertaisesti se, että ensimmäinen vaihtoehto tarjoaa rahalle huomattavasti enemmän vastinetta.

Samsungin julkistustilaisuutta odotan kuitenkin mielenkiinnolla. Lähinnä minua kiinnostaa se, että onnistuuko Samsung julkaisemaan lippulaivan, joka ei kalpene kilpailijan halpismallin rinnalla. :-)

Tämmöiset mietteet (ja pahoittelut pienestä off-topicista) :-)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.