Samsung esittelee taas uuden älykellon – tällä kertaa Android Wearilla

Manu Pitkänen
21. kesäkuuta, 2014 11:16

Motorola on jo demonnut Android Weariin perustuvaa Moto 360 -älykelloa. Samoin on tehnyt LG G Watchin kanssa. Android-älypuhelimien ja -tablettien kuninkuutta hallussa pitävä Samsung on taas ollut hyvin hiljaa.
Syy matalan profiilin pitämiselle on saattanut olla keväällä esitellyt uudet Tizen-pohjaiset rannelaitteet Gear 2 ja Gear Fit. Vaikka Samsung päivittikin alkuperäisen Gearin käyttöjärjestelmän Androidista Tizeniin, ei yhtiö ole hylkäämässä alustaa puettavissa laitteissa. CNETin tietojen mukaan korealainen konglomeraatti olisi valmis esittelemään Android Wear -kellonsa maailmalle ensi viikolla Google I/O -kehittäjätapahtuman yhteydessä.
Ensi viikolla Google saattaa esitellä terveysalusta Fitin, jonka on tarkoitus kilpailla Samsungin SAMIn ja Applen Healthin kanssa.
Google on julkaissut sovelluskehittäjille tarkoitetun videon, jossa neuvotaan mitä tulisi ottaa huomioon Android Wear -yhteensopivien ohjelmien kehityksessä. Ydinajatus jonka hakukonejätti haluaa välittää kehittäjille on, että kelloa ei pidä ajatella pieninäyttöisenä puhelimena, vaan omana laitekategoriana, jolla on omat erityispiirteensä (niin teknisesti kuin käyttötottumuksenkin puolesta).

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Google Android Wear
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.