Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlelta tulossa alusta henkilökohtaiseen terveyteen – Haastaa Samsungin ja Applen

1
Manu Pitkänen

Googlelta tulossa alusta henkilökohtaiseen terveyteen – Haastaa Samsungin ja Applen
Quantified self -teknologia on parhaillaan astumassa omalle kultakaudelleen. Samsung esitteli toukokuun lopulla SAMI-teveysalustan, jonka avulla kukin voi kerätä omasta kehon toiminnasta tietoa erillisen puettavan laitteen, kuten älykellon, avulla. Apple esitteli vastaavanlaisen Health-alustan viime viikon alussa. Forbesin mukaan Googlekin on astumassa markkinoille Fit-nimisellä alustalla.

Vuonna 2008 Google julkaisi Health-nimisen portaalin, josta se yritti rakentaa henkilökohtaisen terveyden keskusta. Manuaalisten tietolisäysten varassa toiminut palvelu ei oikein saanut tuulta alleen ja sen toiminta lopetettiin vuonna 2012. Forbesin mukaan kahden viikon kuluttua Google I/O -kehittäjätapahtumassa esiteltävä Fit hyödyntää tiedonkeruussa puettavaa teknologiaa, eli se olisi hyvin pitkälle automatisoitua.Näin ollen Google Fitin voidaan olettaa olevan osa aiemmin keväällä esiteltyä Android Wear -alustaa. On mielenkiintoista nähdä millaiseen kilpailuun Samsungin SAMI ja Googlen Fit joutuvat. Älypuhelimissa ja tableteissa Google ja Samsung ovat toistensa parhaimmat liittolaiset, mutta puettavassa teknologiassa niiden tiet saattavat eriytyä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

LaDeXi
LaDeXi

1

"Parhaimmat liittolaiset" kun juuri ollu kärhämää päällä Samsungin käyttöliittymien suhteen ja viimeksi Nexusta Samsungilta tullut 2011. LG ja Motorola sitä Googlen kaveria on.

Jos tuo on samanlaista kuraa kuin S Health niin turhake.

EDIT: Kappas, Nexus 10 tosiaan tuli 2012 mutta viimesin Nexus puhelin oli 2011.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja