Applen jymy-yllätys paljastui – Lähimaksaminen tulee vihdoin iPhoneen

Manu Pitkänen
28. elokuuta, 2014 14:33

Vuosien odottelun jälkeen Apple nyt vihdoin valmis lisäämään NFC-sirun uusiin iPhone-puhelimiinsa, kertoo teknologiajulkaisu WIRED. NFC:n tulemisesta iPhoneihin on huhuttu lähes vuosittain, mutta tähän asti Apple on pidättäytynyt ottamasta tekniikkaa käyttöön.
NFC:n kuulumisesta iPhone 6:n ominaisuuspakettiin on huhuttu muutamalta eri taholta tämän vuoden aikana, kuten KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuolta, VentureBeatsiltä ja BrightWireltä. Julkisuuteen vuotaneiden iPhone 6 -emolevykuvissakin on nähty olevan paikka NFC-piirille.
WIREDin mukaan Apple hyödyntäisi NFC-piiriä uudessa "iWallet"-mobiililompakossa, jonka avulla käyttäjä voisi maksaa ostoksiaan iPhonen avulla. Applen on kerrottu koonneen mobiilimaksuryhmää tämän vuoden ajan ja käyneen neuvotteluita maksualalla toimivien yritysten kanssa. NFC:hen perustuva mobiililompakko ei kuitenkaan sulje pois Applen iBeacons-mikropaikannustekniikkaa. IBeaconin avulla lompakolle pystytään tarjoamaan kätevämmin kontekstuaalista tietoa (mihin NFC on turhan jäykkä ratkaisu).
Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan laajentuminen mobiilimaksamiseen oli yksi päämotiiveista miksi iPhone 5s:ään lisättiin Touch ID -sormenjälkilukija. Tämä kielii siihen suuntaan, että "iWalletissa" maksut pystyisi hyväksymään hankalasti muistissa pysyvien PIN-koodien sijaan sormenjäljen avulla
The Information kertoi kesällä Applen aikeista julkaista mobiililompakko tänä syksynä ja Visan olevan ainakin hankkeessa mukana. Julkaisun mukaan toteutus perustuu "turvaelementtiin", millä viitattiin ilmeisesti NFC-maksujärjestelmissä käytettyihin elementteihin (eikä A7-piirissä olevaan TrustZoneen, jonne sormenjälkitiedot tallennetaan).
Applen mukaan iTunes-tilejä on luotu jo yli 800 miljoonaa kappaletta ja useimmat niistä sisältää maksukorttitiedot. Tästä syystä Applella on vahva asema mobiilimaksukentässä.
Päivitys. Re/coden John Paczowskin mukaan hänen korviinsa on kantautunut samankaltaisia tietoja.

Lue myös nämä
Tägit
Apple NFC Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.