Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

VentureBeat: NFC-teknologia saapuu vihdoin iPhoneihin

Manu Pitkänen

VentureBeat: NFC-teknologia saapuu vihdoin iPhoneihin
Apple on tutkinut NFC-teknologiaa ainakin vuodesta 2007 sekä sen hyödyntämistä mobiilimaksamisessa vuodesta 2008 lähtien. Joka vuosi Applen odotetaan sisällyttävän NFC:n uusiin puhelimiinsa, mutta joka vuosi odotukset osoittautuvat turhiksi. Tänäkin vuonna Applen arvellaan ottavan NFC:n käyttöön iPhonessa, kirjoittaa VentureBeat.

VentureBeatin lähteiden mukaan Apple oli lähellä sisällyttää NFC:n jo edellisiin iPhoneihin, mutta teknologia päätettiin poistaa puhelimista ennen massatuotannon alkamista NFC-maksamisen hitaan kasvun takia. Lähteet saattavat olla oikeassa, sillä jo vuoden 2011 alussa Bloomberg kertoi Applen testaavaan NFC-sirulla varustettua iPhonea ja iPadiä. Elokuussa 2010 TechCrunch paljasti Applen tilanneen NXP Semiconductorilta NFC-siruja tulevaa iPhonea varten.Huhuista huolimatta NFC-teknologiaa ei tullut iPhone 4S:ään, kuten ei ole sen jälkeisinkään malleihin. Applen on kuviteltu jo hylänneen NFC:n kokonaan ja keskittyvän pelkästään Bluetoothiin ja Wi-Fiin. VentureBeatin lähteiden mukaan tämä ei pidä paikkaansa, vaan yhtiö ottaa teknologian käyttöön vihdoin iPhone 6:n kohdalla.

Tiedot ovat linjassa Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo huhtikuussa esittämän ennustuksen kanssa. Kuon mukaan NFC löytyisi sekä 4,7- että 5,5-tuumaisesta iPhonesta, mutta myös syksyllä esiteltävästä iWatchista. BrightWire kertoi toukokuussa Applen neuvotelleen yhteistyösopimuksen kiinalaisen UnionPayn kanssa, minkä myötä tuleviin iPhoneihin voi tulla NFC-tuki. Viime vuonna yhdysvaltalaisten operaattoreiden muodostama ISIS-yhteenliittymä kertoi sen NFC-pohjaisen mobiilimaksujärjestelmän olevan yhteensopiva iPhonen kanssa, mutta ainakin tällä hetkellä yhteensopivuus joudutaan hoitamaan erillisten kuorten avulla.

VentureBeatin lähteiden paljastukset eivät jääneet pelkästään NFC:hen, vaan niiden mukaan tulevien iPhone-mallien ominaisuuksiin kuuluu myös langaton lataaminen ja tuki 300 Mbps:n LTE-yhteyksille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.