VentureBeat: NFC-teknologia saapuu vihdoin iPhoneihin

Manu Pitkänen

VentureBeat: NFC-teknologia saapuu vihdoin iPhoneihin
Apple on tutkinut NFC-teknologiaa ainakin vuodesta 2007 sekä sen hyödyntämistä mobiilimaksamisessa vuodesta 2008 lähtien. Joka vuosi Applen odotetaan sisällyttävän NFC:n uusiin puhelimiinsa, mutta joka vuosi odotukset osoittautuvat turhiksi. Tänäkin vuonna Applen arvellaan ottavan NFC:n käyttöön iPhonessa, kirjoittaa VentureBeat.

VentureBeatin lähteiden mukaan Apple oli lähellä sisällyttää NFC:n jo edellisiin iPhoneihin, mutta teknologia päätettiin poistaa puhelimista ennen massatuotannon alkamista NFC-maksamisen hitaan kasvun takia. Lähteet saattavat olla oikeassa, sillä jo vuoden 2011 alussa Bloomberg kertoi Applen testaavaan NFC-sirulla varustettua iPhonea ja iPadiä. Elokuussa 2010 TechCrunch paljasti Applen tilanneen NXP Semiconductorilta NFC-siruja tulevaa iPhonea varten.



Huhuista huolimatta NFC-teknologiaa ei tullut iPhone 4S:ään, kuten ei ole sen jälkeisinkään malleihin. Applen on kuviteltu jo hylänneen NFC:n kokonaan ja keskittyvän pelkästään Bluetoothiin ja Wi-Fiin. VentureBeatin lähteiden mukaan tämä ei pidä paikkaansa, vaan yhtiö ottaa teknologian käyttöön vihdoin iPhone 6:n kohdalla.

Tiedot ovat linjassa Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo huhtikuussa esittämän ennustuksen kanssa. Kuon mukaan NFC löytyisi sekä 4,7- että 5,5-tuumaisesta iPhonesta, mutta myös syksyllä esiteltävästä iWatchista. BrightWire kertoi toukokuussa Applen neuvotelleen yhteistyösopimuksen kiinalaisen UnionPayn kanssa, minkä myötä tuleviin iPhoneihin voi tulla NFC-tuki. Viime vuonna yhdysvaltalaisten operaattoreiden muodostama ISIS-yhteenliittymä kertoi sen NFC-pohjaisen mobiilimaksujärjestelmän olevan yhteensopiva iPhonen kanssa, mutta ainakin tällä hetkellä yhteensopivuus joudutaan hoitamaan erillisten kuorten avulla.

VentureBeatin lähteiden paljastukset eivät jääneet pelkästään NFC:hen, vaan niiden mukaan tulevien iPhone-mallien ominaisuuksiin kuuluu myös langaton lataaminen ja tuki 300 Mbps:n LTE-yhteyksille.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.