Uusi halppis-Lumia saapui Suomeen – Onko se kuitenkaan hintansa arvoinen?

Manu Pitkänen
11. syyskuuta, 2014 13:03

Kesällä esitelty älypuhelimien pohjahintoihin kurottava Lumia 530:n myynti on alkanut Suomessa, kuten viikko sitten lupailtiinkin. Microsoftin mukaan sen suositushinta on 89 euroa, mutta joissain verkkokaupoissa sitä myydään 10 euroa kalliimmalla hinnalla.
Qualcommin neliytimisellä Snapdragon 200 -suorittimella varustetusta halppis-Lumiasta löytyy neljän tuuman WVGA-resoluution kosketusnäytöllä, 512 megatavulla RAM-muistia ja viiden megapikselin kameralla. Tallennustilaa on 4 gigatavua, joka on laajennettavissa microSD-muistikortilla.
Kuten kesällä jo totesimme, on Lumia 530 muutamalla tapaa pettymys vuoden vanhaan Lumia 520:een verrattuna. Tallennustilan määrä on puolitettu Lumia 520:een verrattuna ja lisäksi kameran automaattitarkennus on vaihdettu kiinteään tarkennukseen (lähin tarkennusetäisyys on 60 senttimetriä, kun se Lumia 520:ssä on 10 cm). Puhelimen käytön hansikkaat kädessä mahdollistavasta kosketusnäytöstä on myös luovuttu, eikä Lumia 530:ssä ole etäisyys- tai kirkkaussensoreita. Lumia 520:n fyysiset painikkeet näytön alapuolella on vaihdettu virtuaalisiin.
Microsoft on yrittänyt karsia Lumia 530:n tuotantokustannukset minimiin, mutta siitä huolimatta puhelin on tällä hetkellä yhtä kallis tai jopa kalliimpi kuin Lumia 520. Halpaa älypuhelinta hakevalle Lumia 520:n on täten edelleen hyvä valinta hinta–laatu-mittarilla mitattuna. Mallinimissä "Isompi luku = parempi" -logiikka ei toimi tässä tapauksessa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.